17 juni 2009

butiker i konkurs och lediga lokaler...

Jag hittade en sida, som jag absolut inte borde läsa...men som vanligt kan jag inte låta bli, blicken dras och jag ser flera (många!) butiker i centrala Göteborg, vars lokaler och verksamheter nu annonserar för försäljning och övertag...

Det går alltså inte bra, det är alltså inte lätt att sälja kläder just nu...
Det är alltså fel tillfälle att öppna en butik, finanskrisen märks...
det är alltså inte bara jag, som har det svårt att få det att gå runt...

Det är inte mitt fel. Jo, jag skyller det på mig själv, min design, min stil, min smak...mig...

2 kommentarer:

You have stepped into Lilyworld. sa...

Det är sannerligen inte en lätt bransch. Internetbutik är inte ett alternativ för dig? Då slipper man ju lokalkostnader. Då kanske du kan marknadsföra dig lite mer. Jag har ett år kvar på Textilhögskolan och jag hoppas att arbetsmarknaden ser lite ljusare ut då! Kämpa på!
Theresa

Bella sa...

Hej!
Nej, det är ingen lätt bransch.

Fast internetbutik är nog ännu värre, jag tror att många tror att det är lättare att sälja kläder via internet men att det inte är sant. Det är lika svårt att marknadsföra sig som i verkligheten.

Kostnaderna när man är i modebranschen är alltid höga, lokalkostnaden liten del om man jämför med kostnaden tyg, knappar, sömnad, distribution etc.

Om man vill sälja nått billigt får man nog sälja idéer eller tankar (journalist)...

För mig handlar det just nu om att jag vill kunna leva, tjäna in en lön, på min design o min butik för annars är jag tvungen att söka ett extra jobb snart...

Tack!