13 juni 2009

Drömmer du om ett eget klädmärke? - Tips!

Läs råd 1-10 här

11. Försök att göra så mycket du kan själv. Det drar ned på kostnader! Det är bra att jobba i modebranschen innan man startar eget för att t.e.x ha kontakter med tygleverantörer, fabriker, återförsäljare etc.

12. Det tar långt tid att få ett klädmärke lönsamt. Har du tid att vänta? Tålamod? Ork att kämpa? Att vara egenföretagare är ett heltidsjobb inkl. helger och semester. Ditt företag och märke måste alltid komma först!

13. Börja smått. Prova om drömmen kan bli verkligheten innan du riskerar för mycket. Visa upp för andra. Sälj till vänner och bekanta. Se om ett intresse finns. Sälj dina kläder på kommission. Studera dina konkurrenter. Är det någon som säljer kläder som liknar dina? Billigare? Dyrare? Varför skulle kunden välja dig? vem är kunden? Köper du kläder av andra märken istället för att bära det du själv designar? Älskar du ett annat varumärke kanske du ska fundera på att söka jobb som designer där istället för att starta eget?

14. Marknadsföring är A och O. Syns du inte, finns du inte! Börja med att skapa en varumärkesnamn, en logga, en "vision", en hemsida, en blogg, ett visitkort, ta snygga professionella foton på dina kläder, fundera på - Vad som gör Dig unik? och försöka skriva en affärsidé

15. Anmäl dig till alla tävlingar och mässor för unga designers som möjligt...

Mycket att fundera över, eller hur?
Lycka till!

Inga kommentarer: