27 jan. 2010

Snöslask = ensamhet?

Det är riktigt äckligt väder idag i Göteborg och redan innan jag öppnade butiken visste jag att det betyder några ensamma timmar. Inte en människa på stan, ingen vågar sig ut i det snöblandade ruskblåsregnet (hagel?) och ensam i butiken funderar jag nu på om man borde/kunde "stänga" butiken tills våren kommer, tills himmeln är blå, tills värmen kommer, tills träden i parken blommar...tills göteborgarna vågar sig ut igen;)

Att stå i en butik betyder många långa ensamma timmar och om vädret är för dåligt (som idag) eller för bra (som i juni förra året;) så kan man nästan direkt låta bli att öppna... för ingen, inte ens jag själv har lust att gå i butiker...

Nej, jag ska försöka att inte vara pessimistisk eller tänka negativt, jag konstaterar bara att så är det;)

Så alla ni där ute, som drömmer om en egen liten butik, första frågan är om Du (som person) passar att jobba i butik; både i butiken fylld av kunder och ensam, väntandes på kunder...?

2 kommentarer:

Biggie sa...

hej igen. var ett tag sedan jag skrev nu men jag följer din blogg lika troget som alltid ;) Nu är jag äntligen på G med satsa på egen butik. Kanske det inte blir något pga dom som bestämmer men jag har iaf lagt in högväxel vilket innebär att jag åter igen läser alla dina tips och erfarenheter en gång till :) Tack för din inspirerande blogg.

Bella sa...

Kul;) Lycka till!!!