25 feb. 2010

Drömvärld - Att starta en egen syfabrik...

Ibland dagdrömmer jag om att jag startar en egen liten syfabrik, en fabrik där unga modedesigners kunde få sy upp sina kollektioner, där det inte fanns minimumkvantiteter, där man kunde få köpa in tyg utan minimumkrav på flera 100mt, där man kunde sy provplagg, där man kunde få hjälp med problem, där det fanns mönsterkonstruktörer / direktriser, sömmerskor, symaskiner, klippbord, strykjärn etc.

En fabrik i Sverige, MADE IN SWEDEN, närproducerat, där jag kunde sy upp mina miniproduktioner och kunna delta i arbetet, vara med, rätta till etc. I Sverige skulle man säkert få bidrag, stöd och hjälp, speciellt om man kunde anställa arbetslösa sömmerskor?

Starta en alldeles egen syfabrik! Men i verkligheten skulle jag nog inte vilja driva den, jag vill nog bara att den skulle finnas, så om någon vill ta min idé och göra den verklighet hör av er så kan jag bli er första kund;)

Priset på arbetskraft är problemet i Sverige, det skulle bli för dyrt, få kunder skulle vilja betala priset på äkta svensk design, tyvärr... men i min drömvärld startar jag en egen syfabrik, en mini ateljéfabrik där jag kan sy upp hela SMiDs kollektioner utan problem och i min drömvärld, skulle kunderna uppskatta närproducerad rättvis svensk design och vara beredda att betala för det...

men jag lever tyvärr inte i nån drömvärld och många verkar vilja betala 199:-,299:- eller 399:- för vadsomhelst och tyvärr inte bryr sig hur det är producerat så länge det är billigt?

1 kommentar:

Annica sa...

Hej, Det är ju en schysst affärsidé! Om du inte gjort det än, kolla in mymission.se, affärsidétävlingen inom upplevelseindustrin (ett ganska vitt begrepp). Man kan skicka in hur många ideér man vill! Jag kommer skicka in flera idéer som jag fnulat en del på på sistone :)