28 maj 2010

Dagens funderingar - för mycket?

Jag drömmer/andas/lever inte längre bara för SMiD utan har delat upp mig och mitt företag. Som två separata individer! Jag hittar sakta tillbaka till den kreativa jag (hon som älskar göra mönster, designa och sy) men då kan/vill jag inte samtidigt tänka på marknadsföring/sociala medier, ge tips och råd till andra som vill starta eget klädmärke, analysera modebranschen o modevärlden etc.

Jag måste koncentrera mig på en sak i taget. Just nu, är det den kreativa skapardelen... som tyvärr har hamnat sist på listan då jag det senaste året koncentrerat mig på få igång SMiD och SMiDs Butik, hitta nya kunder och oroat mig för inköp, försäljning, produktion, marknadsföring, sociala medier, att synas/finnas och att sprida SMiD...

Slutsats: Jag skulle behöva någon annan som drev företaget SMiD framåt (sålde in det till journalister, agenter, butiker, kunder etc) så jag kunde koncentrera mig på den kreativa skapardelen... Jag klarar visst inte av att göra både och, samtidigt;)

Är det för mycket för en enda person att starta upp och dra igång ett eget företag, driva egen klädbutik, sköta marknadsföring/sociala medier/hemsida + sköta hela designprocessen från idéskiss, mönsterkonstruktion, till produktion till färdigt plagg/accessoar till försäljning, kundkontakt etc?
Jaaaa!;)

2 kommentarer:

Frida - Pyssel o Sånt sa...

Ja det låter som att det behövs fler än 2 för att göra allt det där ;) Inte konstigt att kreativiteten och designlusten hamnar åt sidan när allt det där viktiga måste prioriteras. Man måste ju dra in stålar om man ska kunna driva vidare företaget.

Bella sa...

Ja, precis! Sälja det man skapar för att få in pengar och kunna gå vidare...

Jo, det skulle nog behövas men det fungerar inte tillräkligt bra för det... inte ens tillräkligt för att jag ska kunna leva på det:(

Just nu verkar det som jag måste ge upp min dröm...