14 maj 2010

Inredningsbloggar och grafisk design...


Bild: Sköna Hem, Carouschka Streijffert ateljé

...har börjat läsa mer o mer inredningsbloggar och har t.o.m öppnat en mapp på datorn vid namn "inredningsinspiration". Jag börjar nog längta efter en egen lägenhet?!?

Jag har sedan länge sparat tidningsurklipp och har en hel hög bilder på häftiga New York loft, stora ateljé-liknande rum, öppna ytor, stora fönster och industrilokal-känsla... men nu är det mer bilder på möbler, saker o tyger...

Samtidigt hittar jag grafiska formgivare o mönsterdesigners och får helt plötsligt en väldig lust att lära mig att rita mönster (alltså grafiska mönster till tyg, tapeter etc). Det har sedan jag pluggade i Madrid funnits en liten del av mig som velat studera grafisk design, göra pattern & prints... Borde kanske leta en grafisk design-kurs för att komma igång?

Tanken med SMiD från början var ju att arbeta både med mode och inredning och t.ex. designa prints/mönster till gardiner, kuddar, lakan etc

Märker ni det? Kreativiteten, lusten att skapa, kommer tillbaka... sakta hittar jag tillbaka till mig, mig själv = bara kreativa skapande Bellan utan oron för SMiD, (hur det ska gå för mitt lilla företag o butiken?) och livet, döden o framtiden... bara JAG!

PS: Jag skulle kunna ha en egen inredning/mode/design-blogg där jag öste ut bilder på saker jag tycker är snygga men det är nog inte min grej? (köphysteri-bloggar;) Jag tycker för mycket om att skriva + jag designar ju själv så varför marknadsföra andra när jag kan marknadsföra mig själv???

Ser ni att jag gjort om lite här på bloggen?
Lite stilrenare? Nytt typsnitt!

Inga kommentarer: