4 juni 2010

Dagens funderingar - designprocessen...

Halva natten har jag funderat över t-shirtarna jag visade igår. Halva natten har jag irriterat mig att jag visat upp nått jag inte var nöjd med. Halva natten undrat hur jag ska förändra formspråket. Halva natten tänkt på hur de nya modellerna ska se ut.

Någonting är fel! Men jag vet inte riktigt vad? Jag tror modeller måste vara nättare, mindre, mjukare... lite mer femenina, forma kroppen mer...

Det är som sagt inte lätt att designa. Man har en idé i huvudet, man gör ett mönster och sen när det är klart ser det inte alls ut som man tänkt...

Jag har mycket att fundera på just nu när det gäller formspråket på t-shirtarna. Jag hittar inte riktigt stilen. Så jag vill att de ska se ut. Jag brukar skapa ett signumplagg per kollektion som definierar det jag eftersträvar, sen bygger jag på fler modeller efter den. Men jag har inte hittat den ännu;)

I helgen får jag nog sy upp lite fler prover, göra ändringar och se om jag hittar det jag söker...

Jag vill inte att modellerna ska vara alltför komplicerad, varken att sätta på sig, bära eller att sy... samtidigt som jag vill att de ska vara speciella, unika, annorlunda, innovativa?

Jag vill fortsätta med SMiDs formspråk!!! - de geometriska formerna, patchwork mönsterkonstruktionen, de olika delarna som formar plagget...
Grrr! Det är inte alltid lätt att vara kreativ;)

5 kommentarer:

Lina Z sa...

Hej Bella! Jag tänkte ge lite feedback, mina tankar när jag tittat på t-shirtarna... Spännande med lite trikåplagg, men jag håller med om att det inte är lätt! ;)
Jag tycker att de ser stora ut, vida liksom, och det intrycket förstärks av linjerna på framstyckena, som går utåt nertill. En nättare siluett skulle passa bättre tror jag, lite figurnära fast inte tight. Och jag tänker på dina fina SMiD-toppar med holkärm och sprund i halsen - det skulle vara jättefint på en t-shirt också. ;) Och sen tänker jag på färgerna! Varför inte lite ljusa färger? Vitt har du ju redan på andra kläder, och kan kombineras med någon mer kanske?
Ska bli kul att se vad det blir till slut! :) Jag kanske tittar in nån dag nästa vecka igen, om jag hinner.
Kram, Lina

Bella sa...

Jo, de är stora och vida, delvis för de inte har någon bakdel;) Men du har rätt i att de är stora. Funderade på att göra one-size så de är för stora för mig men det var nog inte nån bra idé. Kortare ärm på denna modell...?
Ja, linjerna gör att man ser större ut inte mindre som var tanken. Helt fel! Får se när jag gör om mönstret.

Jag har köpt svart trikåtyg. Det är en vinterkollektion, men jag har några med beige, ljusblått med;)

Mmh! Får se vad jag gör...

Du är så välkommen!
Kram

Frida - Pyssel o Sånt sa...

Åh va svårt att ge feedback, men jag håller med Lina att sprundet i halsen hade varit fint och lite kortare ärmar. Gillar den översta t-shirten som är med två färger. Som du säger skulle det va fint att dom är något nättare. Sjukt svårt det där att rita mönster. Jag är SÅ imponerad av dig.

Bella sa...

Kul! Jag ska göra om mönstret imorgon. Kortare ärm, nättare, mindre, nya former på de geometriska så man ser smalare ut. Visar resultatet;)

Jag älskar att rita mönster. Jag gör nästan alltid en hel hög mönster, syr upp och sen väljer jag bort en del och utvecklar och gör om en del andra. Jag älskar göra mönster;) Göra allt från grund, själv.
Tack!!!!;)))

Bella sa...

Jag glömde berätta att holkärmen inte har fungerat alls på kunden. Hon vill inte visa sin överarm därav den lite längre ärmen. När man inte är så ung längre döljer man gärna skavankerna. Samma anledning till att t-shirtarna inte kommer vara tighta över midjan/magen...