28 okt. 2010

Dagens funderingar - dåligt samvete...

Jag har tidigare berättat att jag brukar dela in mitt i liv i korta tidsperioder på 3-5 år. Funderar över vart jag vill? Vad jag vill göra? Vart jag ska bo? Jobba med? Hur livet ska se ut de kommande åren? Vad jag har för mål?

Nu står jag där igen. Vid en ny korsning. Vid ett nytt vägval. Vid slutet på en period. Början på nästa. Det senaste månaderna har varit en paus. En lugn mellanperiod. Väntades...

Snart måste jag börja fatta beslut.
Bestämma mig.

Jag njuter gärna av mammaledigheten. I lugn o ro. Låter denna lugna mellanperioden fortsätta ett år till. Utan stora beslut. Utan nya mål.

Men då måste jag hitta en lösning för butiken... För att bara stänga den. Under några månader. Skulle resultera i konstant dåligt samvete.
För att jag inte har öppet.
För att jag inte säljer.
För att jag inte drar in pengar.
För kunderna jag förlorar.
För allt jag satsat!

Lösning? Bara ha lördagsöppet? Ta med lillen?

2 kommentarer:

Amelia A Beautiful Living sa...

Jag tycker att du ska försöka ta det som det kommer och försöka ta med lillen så gott det går! Jag är ju också egen företagare en vanlig mammaledighet känns lite svårt hur man än vrider och vänder på det..

Det är så svårt att veta om man kommer få en liten unge som behöver jättemycket uppmärksamhet eller bara anpassar sig och går att ta med på jobb. Det visar sig väl med tiden antar jag ;)

Kram Amelia

Bella sa...

Ja, jag vet! Borde inte fundera för mycket utan låta det bli som det blir. Men som kontroll o prestationsmänniskan jag är, är det svårt;)

Eftersom I, bebisen pappa, är spanjor och kommer jobba i Spanien nästa sommar skulle det passa perfekt att ha mammaledigt och bara vara...

Ja, det visar sig nog med tiden. Man får hoppas att bebisen mår bra och är frisk vilket är det viktigaste;)

Kram