15 okt. 2010

Dagens funderingar...

I blev förvånad häromdagen när han såg reklam på svensk tv för färdig smulpaj som man bara behövde värma i ugnen. Färdigskurna frusna äppelbitar och pajdeg. I SVERIGE!

Så lätt som (han tycker) jag gör egen smulpaj? Han undrade om många svenskar köper sånt. Färdigmat från kyl- eller frysdisken. Jag var tvungen att svara att jag vet faktiskt inte. Ingen jag känner skulle göra det. Några ensamma pensionärer kanske? (Nu pratar jag inte om frusna ärtor, frysta bär utan färdig mat, portionsrätter att värma i micron)

Jag blir själv förvånad på Hemköp att så många köper färdigstekta pannkakor. Så lätt som det är att slänga ihop och steka egna pannkakor. Eller alla som köper färdiga köttbullar istället för att göra egna (stor sats) och frysa in.

I trodde typ alla svenskar lagade mat hemma. Från grunden. Hemlagat, hälsosamt som jag gör. Köper alla ingredienser färska och hatar färdigmat. (Det mesta kan jag inte äta pga av min glutenintolerans men mycket vill jag inte äta efter att ha läst innehållsförteckningen).

Men det kanske är ovanligare än vad han tror (jag tror)???

UPDATE: Jag tänker på min gammelmoster. Som fick en veckas färdigmat levererad på måndagen att frysa in. Värma i micron varje dag. Hälften till lunch, hälften till kvällsmat. Hon ville bara äta fisk så hon fick 7 portionsrätter (samma fiskrätt - 365dagar/år) att äta hela veckan. Det kan väl inte vara hälsosamt?

Tacka vetja I:s spanska släkt som turas om att laga mat till mormor 94 och kommer hem till henne med hemmalagad mat, varje dag. Det hoppas jag kunna göra till mina föräldrar när de blir gamla... Och så turas de om att besöka henne, så att någon kommer på besök, varje dag. I går ner (hon bor ju i lgh under honom) och hälsar på henne nästan varje kväll, en liten stund, när han är hemma i Cartagena.

PS: Bla bla bla. Inget mode, företagande idag;)
Bara en massa I. I står för Iván för er som inte vet/visste vad min spanske kille heter... (det står ju i artikeln om mig o mamma i Amelia så det är inte hemligt;)

Inga kommentarer: