14 okt. 2010

Grafiska mönster och kreativitet.

Vid lunch (jag äter mat 11.30 innan jag öppnar butiken) fastnade jag framför en repris på SVT1 Go´kväll om textilformgivaren Sven Fristedt och hans grafiska mönster.

Jag fick sån otrolig lust att börja skapa mönster. Alltså grafiska mönster att trycka på tyg. Illustrationer. Form. Textil. Nästa kurs kanske: Screentryck?

Mamma har Sven Fristedt mönster både i köket (gardiner/duk) och i vardagsrummet (kuddar). Så en del av hans mönster känns så "hemma"... Själv tycker jag om en del av Marimekkos mönster. Mycket beror på färgvalet.

Det är väl bara att börja? I illustrator/photoshop. Jag hade en period när jag bodde i Cambrils då jag ritade massor av grafiska mönster (städer/stadsmiljöer). Även mönster med knasiga monster till barn. Jag tror t.o.m jag köpte en bok men fick problem när jag ville trycka mönsterna hemma på t-shirt. Utan screentryck-grejer:(

Nu tänker jag mig inte tryck på kläder (mönstrade plagg) utan mönster på möbeltyg till att sy kuddar, gardiner, lakan, dukar etc. Tanken med SMiD från början var ju att även skapa mjuk inredning...

2 kommentarer:

Lina Z sa...

Jaa!!! Go for it!! :) Jag hittar aldrig fina inredningstyger, är övertygad om att du skulle göra ett bättre jobb än många andra designers där!! Så, nu väntar jag på dina mönstrade tyger ;) Kram!

Bella sa...

Tack;)
Kul att ni kom förbi butiken...
Kram