14 okt. 2010

Världskänt varumärke

Jag såg även Martha Stewart på tv häromdagen. Först hennes egna program (nån broderade på barnkläder med symaskin;) och sen idag en intervju med henne på Rachel Ray. (Jag tog en långfrukost-brunch med I idag framför tv:n innan jag öppnade butiken - måste ju hinna umgås;)

Iallafall. Hon pratade om hur en del människor (gäster i hennes program) förvånat henne med sina kreativa kunskaper. Som att nån känd skådespelare kunde dreja keramik. Nästa kurs?

Hon pratade även om sitt entreprenörskap. Hur hon gått från nobody till ett världkänt personligt varumärke. Food, Home, Living, Arts & Crafts etc. Man kan tycka vad man vill om henne men hon har lyckats med sina idéer;)

Det är så inspirerande med entreprenörskap. I detta fall ett "hemmafru"-företag. Kokböcker. Porslin. Köksprylar. Inredning. Hus. Hem. Trädgård. Pyssel för hemmafruar...

Jag har själv lite dubbla känslor till hemmapyssel. Har lite svårt för att en del saker kan se barnsliga, billiga och oprofessionella ut... Samtidigt så älskar jag hantverk. Att skapa själv. Kreativiteten.

PS. Har hittat en hel hög bloggar på senaste under temat "skapa själv", "sy själv", "DIY -Do it yourself" - dock skriver ingen om entreprenörskap, den professionella delen, om att kunna leva (överleva) på drömmen...

Inga kommentarer: