13 nov. 2010

Entreprenörprofil: Professionell entreprenör...

Jag gjorde det här entreprenörsprofiltestet som tidningen Entreprenör har skapat. Där man genom att svara på 20 frågor får reda på vilken typ av entreprenör man är. Jag blev "Den professionelle":

"Denne typ av entreprenör är oftast mycket långsiktig. Det bolag som han/hon bygger ska överleva entreprenören själv. Denne vill starta ett snabbväxande företag och sedan stanna i det livet ut. Han/hon köper ofta upp bolag som uppstartaren eller uppfinnarentreprenören skapat.

Den professionelle genomgår alla faser i entreprenörskapet - från start, till vinstgivande, till förvaltningsfas till nya utvecklingsfaser, som att bli publikt, det vill säga etablerat och börsnoterat...

...Denne är ofta mera tankestyrd än känslostyrd, vilket ofta visas i analytisk och strategisk förmåga. Den professionelle entreprenören uppvisar ett påtagligt mönster av planerat förhållningssätt och har en grundläggande benägenhet att se helheten i sitt värv. Det är tanken som är ett grundläggande drag och en genomgående god fallenhet i fråga om analytisk förmåga. Denna arketyp har både en extrovert och introvert orientering. Han/hon har också en hög grad av kontroll över de situationer som uppkommer allt eftersom. Denna arketyp bygger ofta ett så kallat livsverk."


Intressant;) Det stämmer ganska bra, tror jag...

2 kommentarer:

Yo...la madrileña sa...

Holaaaaaaaaa, var inte din pojkvän med i en spansk tv-serie häromdagen som heter "Mujeres ricas" där han gav flyglektioner till en rik gammal fransk tant som bor i Marbella?! Jag tyckte han var lite lik ivarje fall :-)

Bella sa...

Neeej;))) ha ha...
Men han flög planet där en f.d Miss España hoppade ut... Kommer sändas på nån digital-kanal.
Ska be I kolla på det och se om han känner killen;)
kram