13 nov. 2010

Gravid - tankar...

Jag beställde hem några böcker häromdagen. Som jag fick igår (o läste halva natten;) Om förlossningen, att föda barn, en bebishandbok om den första tiden med en nyfödd...

Jag älskar ju böcker så jag kommer nog köpa på mig en hel hög (Jag kan alltid ge bort dem när vänner blir gravida;)... Jag håller ju på att lära mig, sätta mig in i min nya roll som gravid - som mamma!

I början av graviditeten finkammade jag internet på allt om att vara gravid, vänta barn, symptom, åkommor, vad man inte skulle äta etc... sen började jag följa olika graviditetskalendrar, följa fostrets utveckling, min kropps utveckling m.m. Köpte en stor tjock gravid-bok!

Jag tycker det är så häftigt att det mesta jag läser stämmer (på mig, min kropp). Att kvinnans kropp är så perfekt skapad. Att den kan skapa liv, föda barn... att det är mitt och I:s barn som växer inom mig...

En vän sa att man har nio månader på sig att bli mamma... och jag börjar förstå att hon har helt rätt! Jag går igenom alla olika stadier. Nu börjar jag tänka på att graviditeten faktiskt slutar i en förlossning och att jag o I kommer att bli föräldrar till en liten nyfödd bebis, vår lille Dani... (Det är ärligt talat lite svårt att förstå, föreställa mig, trots att jag bär honom inom mig;)

Det är blandade känslor. En känslomässig bergodalbana...
Jag läser för att känna mig tryggare, i min nya roll, som MAMMA!

PS: Om någon har nån bok att rekommendera...
Kommentera gärna!

UPDATE: Jag köpte även en vänta barn -bok på spanska. Till I. Online...
Tänkte att det är bra även för mig att läsa på spanska alla gravid / förlossningstermer för att bättre kunna beskriva, berätta på spanska för honom...

6 kommentarer:

Lina Z sa...

"Att föda" av barnmorskan Gudrun Abascal. Det är inte för inte den har blivit en bestseller! Den boken botade min förlossningsrädsla på riktigt! Och medverkade starkt till att göra förlossningen till en positiv upplevelse, genom att jag hängde med i vad som hände och fick en känsla av kontroll, kanske?! :)

Bella sa...

Det är en av de jag läste inatt;)
En annan kompis rekommenderade den...
Precis som "bebishandboken 233 vanligaste frågorna på BVC"...
Tack ändå!

Alex sa...

Jag tycker att du verkar ha en så avslappnad och sund relation till din graviditet och är så skönt att höra. Man skulle lätt kunna tro att du läser så mycket för att du är hispig och rädd (för det är väl det vanliga?) men jag kommer att tänka på vad min gamla barnmorska sa till mig ang min dåvarande förlossningsrädsla - att man är oftast rädd för det som är främmande och det man inte vet något om. Hon uppmuntrade mig att ta reda på mer och troligtvis hade hon rätt för rädslan försvann efter några samtal i föräldragruppen. Där menar jag att du verkar så klok i din graviditet redan från början.

Vad roligt med en liten kille!

Alex sa...

och jag rekommenderar den här boken (som inte handlar om graviditet och förlossning) men som var så himla bra att ha.

http://www.waldorfbutiken.se/wpt/view/55/755/38755/


ps. alla små barn äter ju vegetariskt till en början så det här är en bok för alla oavsett kosthållning.

Bella sa...

Jag är förvånadsvärt lugn o trygg i mig själv just nu. Det har nog med hormonerna att göra för jag har aldrig mått så här bra...
Jag tror med på att ta reda på mer så lugnar man sig själv;)

Jag trodde aldrig jag skulle känna så här när jag var gravid. Men jag har inga humörsvängningar, inga upp och nedgångar utan bara njuter;)
Kram

Bella sa...

Tack för tipset!
Funderar ganska mycket på maten eftersom jag är glutenintolerant så jag kommer nog köpa en hel del böcker om barnmat med;)