25 nov. 2010

Jul - saker som får följa med genom livet...

Jag berättade förra året om Lisa Larsson Luciatåg som fick i förtidig julklapp året innan. Det har nästan blivit en liten tradition. Vill inte ha en massa saker bara för att. Men så hittar jag nått som jag vill ska få följa med mig genom livet, som jag kan ta fram på jul i framtiden och minnas mamma... I år blev den förtidiga julprydnadsklappen en tomte i fårskinn från Åsa Götander (tomtebod.se).

Sakta börjar jag få ihop mina alldeles egna julprydnadssaker. Ett luciatåg. En tomte. En adventljusstake. Julgranskulor från halva världen (London, New York, Madrid, Barcelona, Köpenhamn etc). I har köpt en mini jul krubba som (trots att jag inte är religiös) får stå uppe på öppna spisen för hans skull. Det är viktigt, "juligt", för honom...

Nu börjar jag fundera på att leta efter en julbock i halm. Kanske på nån julmarknad. Kommer säkert gå med I på Jul på Liseberg. Haga julmarknad. Leta hantverk. Handgjorda unika kvalitetsprodukter.

Jag är inte mycket för att överdekorera. Så jag behöver inte många. Bara några få, speciella, fyllda av minnen, som jag vill ska bli tradition att ta fram i mitt framtida hem. På jul!

Hur tänker ni med julprydnader?

Inga kommentarer: