22 dec. 2010

Julhelgsplanering...

Eftersom jag inte hade tänkt blogga så mycket under de närmaste veckorna (börjar igen när jag öppnar butiken den 13 jan.) så kan jag ju berätta lite vad jag ska göra under min "semester":

- Jag o I firar jul ensamma. Jag hade tänkt göra lite svensk/spansk julmat, julgröt och sen spendera dagen i soffan. Framför tv:n. Kalle Anka, Karl Bertil Jonsson julafton. Några filmer...
- Jag och I har köpt en julklapp till oss. Ett 3D/4D ultraljud. Redan nästa vecka. Längtar;) Så spännande och häftigt. Att få se honom, vår lille son.
(Om det nu är en pojk?)
- Jag har en lång bebislista att handla efter. Vill handla nu, när jag har lust och orkar. I kan vara med. Tänkte utnyttja julrean och se om jag kan köpa en barnvagn, babyskydd, täcke/kudde, saker för att sköta om lille Dani etc. Ska försöka hålla mig till inköpslistan!
- Boa, fixa o dona hemma, organisera om lite i sovrummet. Tvätta bebiskläder! Sy bebislakan, filtar, kudde, kläder...
- Sen kommer vänner från Spanien hit över nyårshelgen. Så då ska vi visa dem Göteborg. Ha en lugn nyårsmiddag hemma. Äta vindruvor vid tolvslaget och prata halva natten...
- Jag o I ska på första träffen med föräldragruppen. Han tycker det ska bli sååå pinsamt. Vi får se... Han kommer bara kunna vara med 1:a gången sen åker han tillbaka till Spanien innan han kommer hit igen en månad innan BF.
- Sova! Sova mycket... helst siesta varje dag! Mycket vila...
- Ska på gravidmassage!
- Äta gott och nyttigt. Jag är hungrig var tredje timma så det gäller att planera. Går upp en del nätter vid 4-5 och äter en förfrukost! Sen frukost med fil, flingor, frukt/bär, kokt ägg, juice etc. Lunch: oftast gårdagens rester. Fika i butiken: Macka (idag en hemmagjord hamburgare) och banan, frukt när jag kommer hem (grönt äpple, päron, mandariner...) och så middag... (ibland fil/ flingor igen innan sängen)

Eftersom halva familjen är på andra sidan jordklotet blir det nog mest jag o I. Kommer säkert träffa några vänner...

Lugn och ro står på julhelgsplaneringen i år.
Ja, ni märker. Det är mest bebis, gravidprat o tankar i mitt liv just nu...

Inga kommentarer: