21 dec. 2010

Mer personligt på bloggen?

Efter en kommentar på gårdagens inlägg började jag fundera över det här med att vara personlig / privat på bloggen. Internet. Vart gränsen går? Vad som är intressant?Vad jag skulle skriva om när jag är mammaledig?

Jag är nog ganska opersonlig här på bloggen? Inga bilder på min familj eller mina vänner. Inga namn. Nästan ingenting om vad jag gör, vem jag träffar på fritiden. Medvetet inga bilder på mina föräldrars eller min pojkväns hem, eftersom de inte är mitt. Inga bilder på saker jag köper, varken kläder, accessoarer eller inredningsprylar eftersom jag bara vill marknadsföra det jag gör, jag designat eller SMiDs produkter. Ibland skriver jag inlägg om vad jag äter, mina recept eller restaurangtips.

Jag förstår om ni läsare är nyfikna. Vill veta mer. Tipsa gärna vad ni vill att jag skulle skriva om. Fråga gärna, så svarar jag;)

Det är min blogg, mitt beslut att visa upp mig o SMiD. Marknadsföra det jag gör. Mitt klädmärke och min klädbutik. Ingen i min familj vill vara med på min blogg. Inte mina vänner heller. Minst av alla I.

Jag och I har beslutat att bara visa en enda bild på lille Dani, när han föds, på facebook, här på bloggen etc (Bilder kommer mailas privat till familj, vänner etc.) Jag skulle aldrig visa upp bilder på mig med magen i underkläder, som många gravida bloggare gör. Eller foton från förlossningen, skriva en förlossningsberättelse etc. Vill inte ens ta/ha privata bilder förrän lille Dani är född. Alla är vi olika;) -Ja, jag läser nyfiket flera gravidbloggar, förlossningsberättelser etc. men det är inget för mig...

Jag tror inte jag skulle blogga om det inte var för SMiD. Om jag inte skulle få "betalt" för det. Det vore smart ur marknadsföringssyfte.

Jag märker att jag blivit mer personlig de senaste månaderna. Skriver gärna om graviditeten, tankar och funderingar kring framtiden. Men här finns det också en gräns. Visar inte upp vad jag köpt, (Jo, det har blivit en del bebiskläder / saker - mycket flygplan och pilotinspirerat) vilken vagn vi funderar på etc. Då jag känner att jag inte vill marknadsföra något annat företag eller produkt på min företagsblogg.

Det är inte lätt. Men efter varje inlägg där jag skriver mer personligt. Som häromdagen "all I want for Christmas is..." ångrar jag mig flera ggr. Läser igenom inlägget om och om igen. Undrar om jag vill att mina arbetskollegor ska läsa? Mina föräldrar? Min vänner? Människor jag inte känner alls???

Nej, det blir nog ingen ny blogg för min del. Ingen "spaniensvenskan om mammalivet", även om jag provsmakat på idén. Men, jag kanske fortsätter att uppdatera här, vi får se...

PS: Jag har två nära vänner som läser min blogg som jag bett hojta till om jag går över gränsen. Den där hårfina mellan att vara personlig och privat...

1 kommentar:

Alex sa...

Det viktigaste är att du mår bra och inte lägger ut något som känns fel.

Hoppas få ha dig kvar i bloggsfären dock, om än inte som bloggare!

Kram!