10 dec. 2010

Travelevers...


Jag saknar Argentina...

Medan jag väntar barn (med min spanjor) i en snötäckt iskallt Sverige reser min syster (med sin spanjor) världen runt...

Här kan ni följa deras jorden runt resa (på engelska).
Travelevers around the world

De borde komma hem, tillbaka till Barcelona, lagom till lille Danis ankomst i mitten på mars...

6 kommentarer:

Lulu sa...

Tänka sig, jag är halv argentinare, men har aldrig haft möjligheten att åka dit :( Men, man har ju planer :D

Bella sa...

Oj, det visste jag inte;)
Argentina är underbart, speciellt människorna men som min syster skriver har de inte det lätt...
Kris efter kris och dyrt har det blivit.
Hoppas du får komma dit en dag...

Lulu sa...

Inte så många som vet :)
Jo, det är verkligen jättetråkigt att de aldrig tar upp sig efter den stora krisen som var på nittiotalet. Det var riktigt hemskt för många människor tyvärr.
Jag vill kunna prata flytande spanska, för jag har många fastrar och farbröder, kusiner och kusinbarn. Och de flesta har aldrig behövt engelskan, därför blir väl kommunikationen lidande bitvis.

Emma sa...

"speciellt människorna"...haha, inte många spanjorer som skulle hålla med om det;) Men jag håller med! (även om det finns en hel del lite väl självgoda argentinare ;) Det där som din syster skrev har jag hört många gånger från spanjorer, att Gud skapade Argentina till ett perfekt land... men för att det inte skulle bli too good to be true så fyllde han det med argentinare. Haha!

Men Argentina är härligt och människorna också.

Vad kul att både du och din syster har varsin spanjor förresten ;) Ingen i min familj kan spanska eller känner Spanien som jag. Känns lite ensamt ibland.

Bella sa...

Emma: Vi har väldigt mycket vänner i Argentina. Min pappa har kontor och anställda där som en argentinare som bott 20 år i Sverige driver. Vi jobbar med argentina-kontoret varje dag via mail, messenger, skype etc. De ritar när vi sover;)

Huset på bilden är vårt.

Ja, vi har alltid varandra att dela våra erfarenheter med. Speciellt om de spanska släktingarna;) Kan tänka mig det. Det är ju svårt för någon som inte har den relationen med Spanien, bott i Spanien, känner till kulturen etc att förstå.

Men vi har två väldigt olika spanjorer, med olika familjebakgrunder, hennes är från norra Spanien/min från södra etc så det är inte alltid lätt;)
Mest synd är det om mina föräldrar som knappt pratar ett ord spanska och många ggr känner sig väldigt utanför...

Bella sa...

Jo, det är faktisk Oscar som skrivit det här inlägget. Han är spanjor;)