10 dec. 2010

Vad har du gjort de senaste 10 åren?

Jag fick besök igår i butiken. Av en gammal klasskompis, från textil formgivning på gymnasiet, som jag inte träffat på 10 år. Vi hittade varandra på FB, har läst varandras bloggar. Hon driver också eget (pärlverkstan.se)

Vi pratade bort halva eftermiddagen (och kvällen;). Därför blev det inte mycket bloggning. Vi pratade konstant i sex (7?) timmar... TACK!;)

Om att driva eget företag, entreprenörskap, driva butik vs webshop, upp - och nedgångar, att våga satsa, marknadsföring, sociala medier, inspirerande böcker, ensamheten i egenföretagandet, svårigheterna, att kunna överleva på drömmen, att ge upp?

Men även om familj, barn, uppfostran, gravidititet, förlossning...
framtiden?


Igår kväll hade vi en liten återträff. 10 år efter studenten. Spännande att få höra vad alla gör, idag. Att de flesta jobbar med design och mode men inte alla som modedesigners... utan även som mönsterkonstruktör, produktutvecklare, skräddare, textillärare, grafisk designer etc.

PS: Jag blev ganska förvånad att så många redan hade barn. Flera hade redan 2st. Vi fyller ju trettio. Bor i storstad. Välutbildade?
Ja, enligt statistiken så borde det vara ganska ovanlig eller? Medelåldern för första barnet ligger väl på 29-30 år? Det kanske är fördomar men jag trodde att det var småstäderna som drog ner statistiken. Att storstadskvinnorna får sitt första barn senare, runt 35år?

Min fråga löd: Så vad har du gjort de senaste 10 åren?
Summera ditt liv på några minuter: Utbildning, kärlek, giftermål, barn, jobb, bor idag? Vi var några stycken (inkl. mig) som hade lite av en 30-årskris;) Vad ska jag göra nu? Nästa steg? Nytt jobb? Efter mammaledigheten?

Inga kommentarer: