7 mars 2011

Mammatankar - Vad behöver en nyfödd bebis?

Jag är verkligen inte någon expert efter 12 dagar som mamma men jag märker ju redan nu vad jag använder och inte av det jag köpt. Här hittar ni min inköpslista till nyfödd och redan tidigare har jag berättat att jag låtit bli att köpa spjälsäng, babysitter, bärsele, babywatch, babynest etc. för att vänta och se om det behövs. I Spanien har vi spjälsäng o andra babyprylar.

Nu kan jag säga att det viktigaste att ha med sig till BB är några mjuka sköna bomullsfiltar som gärna får lukta hemma, mamma... (jag hade tänkt att låta dessa ligga i sängen veckorna innan men). Dani tycker om bilbarnstolen (trångt o tryggt?) och vi använder den som babysitter (han tycker inte om liggvagnen, ännu). Jag använder vagnen inomhus och har även köpt en bilstolsadapter och det känns väldigt praktiskt...

Några bodies st. 50 och 56, (gärna helöppningbara så man slipper dra över huvudet), mjuka byxor, långa strumpor och en mössa...

Modersmjölkersättning - jag tror många bebisar skriker för att de är hungriga, speciellt i början innan amningen fungerar och det finns tillräckligt med bröstmjölk, en nappflaska att mata med.

En nattlampa - vi köpte en med svagt rött ljus på IKEA som får vara tänd hela natten så ser vi lille Dani, om man är vaken, hur han ligger, om han gör hungrig-rörelser etc. Skötunderlägg - Blöjor - Våtservetter.

En bärtröja, min är från KMC, så du har händerna fria - kan äta, gå på toa, blogga;)

Hyr en bröstpump - det gör ONT när mjölken rinner till och det är skönt att kunna snabba på bröstmjölksproduktionen. I mitt fall har lille Dani inte lärt sig suga så vi har matat honom med kopp / spruta direkt i munnen fram till i helgen då han lärde sig äta med nappflaska. Jag försöker o hoppas att han snart lär sig äta direkt från bröstet. Bindor, alvedon och amningslinne (tycker bh:n trycker för hårt) till dig!

Ett bebis hemmaapotek!

UPDATE: Mat i frysen - jag har varken tid eller ork att laga mat. Enkla snabba energigivande snacks: nötter, frukt, mackor, godis etc - favoritdricka: i mitt fall saft!

4 kommentarer:

marika sa...

Denna information uppskattas REJÄLT!!!

tack för bra blogginlägg

Lisa sa...

Tack vännen!

Hoppas verkligen du slipper komplikationer snart.

Stor kram Lisa

Emelie sa...

Mycket bra lista som jag ska vidarebefordra till min gravida kompis. Jag tror precis som du att man nlätt köper alldeles för mycket i sin iver att se till att bebisen inte ska sakna något, men egentligen är nog de flesta prylarna mer för föräldrarna än bebisen. Tack för en bra sammanställning!

Bella sa...

Va kul att ni uppskattar den!
Jag ska fundera på om det är nått mer som borde får vara med...

Emelie: Du har helt rätt, de flesta prylarna är för föräldrarnas skull än för bebisen...

Sen har jag fått köpa till mer kläder i storlek 50 för han är ju bara 48cm lång och t.o.m st. 50 är för stora... Ska bli spännande att se när han kan börja använda st. 56!

Kram