2 apr. 2011

Mammatankar - att testa sig fram...

Efter en ganska jobbig vecka kan jag verkligen inte skriva ett glatt inlägg. För det är lite som Lisa skriver, att man gärna bloggar när allt är bra. Försöker skriva positiva, glada, fina inlägg. Man visar bara en del av verkligheten. Den man vill visa.

Veckan har varit långt ifrån...ja, hur ska jag uttrycka mig: Bloggbar. Jag tror jag har biverkningar av antibiotikakuren. Obalans i tarmen. Om det inte blir bättre i helgen får jag söka hjälp. Jag behåller inte maten... och jag ammar!

Lille Dani är lite förkyld. Täppt i näsan vilket gör det svårt för honom att ta bröstet. Vi har gett honom näsdroppar och sugit ut snor med otri-baby. Såååå jobbigt att se sin lille bebis må dåligt. Speciellt när vi troligen har smittat honom.

Dani har haft ont i magen så vi har nu bytt ersättning (från babysemp till NAN om nån undrar). Tack AMO för tipset om massage! Vi har testat sol och måne, I love you och vattenhjulet (googlade till mig hur). Försöker rapa honom efter varje måltid.

Vi har även bytt märke på blöjor så nu använder vi Pampers New Baby som sväller när han har kissat (väldigt praktiskt så vet man direkt)...

Vi har köpt fler helöppningsbara bodys i storlek 56 (på Lindex). Då Dani inte tycker om när man drar plagg över huvudet. Onödigt skrik! Smart tips är att köpa liknande färger så de går att sätta på en maskin med alla smutsiga bebiskläder samtidigt. Jag använder bara body, mjukisbyxor och strumpor på honom. Alla andra kläder (tröjor etc) ligger kvar oanvända i lådan. Han får en filt på sig när han ligger ensam och sover så han inte fryser. Vi har det väldigt varmt hemma (22grader) så det är viktigt att inte ta på honom för mycket...

Det gäller att testa sig fram. Inte ha förutfattade meningar eller bry sig för mycket om "märket". Jag ville egentligen inte köpa Nestle bebismat - Trodde jag skulle använda Liberos blöjor etc.

Inatt sov lille Dani äntligen några timmar i sträck. Åt och somnade om. Vi vaknade utvilade. Vi försöker glömma veckan som gått och en del av det vi sagt till varandra när vi varit alltför trötta och lättirriterade...

Nästa vecka åker I till Barcelona. Jag är ensam... Undra hur det kommer gå? Jag har ju mormor o morfar så det ska nog gå bra men vill helst att de bara ska behöva mysa, gulla och göra det roliga...

PS: Mycket bebismammasnack! Konstigt hur det plötsligt är det helt OK att prata bajs, prutt, rap, visa brösten för mina föräldrar och studera innehållet i blöjan tillsammans...

4 kommentarer:

Mari sa...

Från en mamma till en annan:

När jag äter antibiotika brukar jag äta fil med knäckebröd. Om du inte kan äta det finns det andra produkter som innehåller probiotika och snälla bakterier som stillar magen.

Hur ger du Dani ersättningen? Vi har använt drickkopp till båda våra barn; då får man inte i sig så mycket så snabbt och det blir naturligt fler pauser då man kan passa på att rapa. Vi testade även Sempers Lemolac men märkte eg ingen skillnad. Hipp gör ju ersättning om du inte vill ge Nestlé (av etiska skäl?). Minifom finns annars om inte magen lugnar sig.

Vår första son gillade inte alls att man drog saker över huvudet så omlottbodies var helt klart det bästa. Och jag lärde mig snabbt varför vita kläder var ganska smart ändå; samma omgång i tvättmaskinen och spyorna syntes mindre. ;)

Mycket förändras när man blir förälder. På fler sätt än man räknat med. Ta alla tips med en nypa salt och gör vad som känns bäst för just er.

Bella sa...

Tack för tipsen!

fil o knäckebröd är det jag lever på sen några dagar. Har varit dålig sen jag påbörjade antibiotikakuren för tre veckor sen...

Innan gav vi i kopp, även med spruta men nu ger vi honom på nappflaska (en dyr special) och nu mår han mycket bättre. Hård i magen blev han av babysemp. Jag helammar nästan nu och tror att det kanske var choklad och jordgubbar?

Som sagt, man lär som...
och du har rätt i att så mycket förändras!
Kram

Emma sa...

åh vad bra:"bloggbar". Mycket träffsäkert. Jag har alltid gillat din blogg men nu gillar jag den ännu mer. Tror inte att det bara har med mammarollen att göra (fast mycket) Du skriver mer "naket" nu. Men -som alltid-med stor integritet. Jag har inga råd att ge -men lite pepp skadar väl inte det heller?

Mari sa...

Ja, man måste tänka på vad man äter även när man ammar. Annars hoppas man ju att det är fritt fram efter graviditeten. Mina cravings för indisk mat får lugna sig tills amningen är helt över. Attans.