27 apr. 2011

Mammatankar - sömnlös natt...


Nej, offentlig amning är inget för mig + jag blev kall om brösten...

Efter en sömnlös natt (mjölkstockning?) har jag nu sovit en stund... Dani är väldigt mammig, kanske en såkallad "klängperiod" eller så har det varit för mycket de senaste dagarna. För många nya människor, för många långa spännande upptäckspromenader, för mycket nytt helt enkelt. Så vi stannar hemma några dagar. Testar med lugn och ro och mycket närhet.

Jag tror Dani är påväg in i en ny fas. Han är vaken mer, flera timmar per dag, men blir trött ungefär samtidigt som det är dags för mat så han är hungrig och trött samtidigt. Ingen bra kombination! Igår kväll blev det ett tre timmars matpass. Han somnade vid tutten hela tiden, vaknade 5-10 minuter senare, "vrål"-hungrig! Räddningen efter 3h = Ersättning! Knasigt men jag märker att man måste räkna tiden mellan matning från att Dani börjar äta. Inte från han slutar...? Det betyder att han just nu skulle kunna äta dygnet runt. 24/7.

Så vi ger ersättning. Dani blir mätt, sover i 2-3 timmar och mina stackars tuttar får vila... Funderade på att skriva ett inlägg med titeln: Lat, bortskämd = ruinerad! men jag behöver väl inte berätta att det är dyrt med ersättning...

Om jag inte skulle delamma skulle jag nog slutat amma. Jag har försökt under flera veckor öka produktionen men det slutar bara med två hårda onda silikonbomber, tidsinställda och en Dani som ungefär varann gång inte vill äta tutte. Jag får pumpa. Kämpa. Gråta en skvätt! Får det tyvärr inte att fungera problemfritt. - Ja, jag har "skämt bort" honom med flaskan;9 och så är han för trött för att orka äta...

Så om det är lugnt här på bloggen vet ni varför. Jag sover, vilar, duschar varmt och försöker få Dani att vara vaken under amningen så han äter och sover efteråt. Vet inte riktigt vad jag ska göra då jag försöker leva efter Danis mat och sömnrytm. Och han har ingen just nu. Förändring pågår!

2 kommentarer:

liselott sa...

Om det piggar upp dig så vill jag mest meddela att jag " sprang på din blogg" igår läste länge. Så fin och inspirerande! hejja!

Yo...la madrileña sa...

Hola guapa,

Kommer du lata lille Dani hänga med dig pa krogen tills midnatt när ni flyttar till Spanien? ;-)

http://franmadridtillhimmelen.blogspot.com/2011/04/bebisar-pa-krogen-vid-midnatt.html

Saludos desde Madrid,
La Madrileña