17 maj 2011

Mammatankar - Att acceptera barnet som det är...

Jag läser inne hos EmmaSofia om att acceptera att ens tvåspråkiga, bikulturella barn kommer blir den de blir. Är den h-n är. Trivs där h-n trivs.

Jag kan inte låta bli att tänka på mina föräldrar. Som jag aldrig tror tänkte på konsekvenserna av att köpa ett hus i Spanien. Att båda deras döttrar skulle förälska sig. Inte bara i spanska killar utan även i landet. Flytta dit. Långt bort...

Att de genom att köpa ett sommarhus skulle "förlora" sina döttrar. Att val man gör förändrar livet.

Ja, det är ett val. Att välja. Att bestämma mig. Att acceptera konsekvenserna. Att Dani är den han är. Med sin personlighet. Att hans föräldrars olika kulturer självklart kommer påverka honom men att han säkert kommer känna sig mer hemma i ett av länderna.

Undra varför det "skrämmer" mig så att han skulle bli spanjor. Bo i Spanien. Jag planerar ju att bli "pensionera" mig i Spanien. Då vill jag kanske att han bor där? Jag funderar nog för mycket. Man kan nog inte planera, utan man får nog bara leva livet, ta det som det kommer...
och sen acceptera!

3 kommentarer:

Emma sa...

Japp

Stella sa...

hej!
Jag heter Stella Hildebrandt och skriver just nu min kandidatexamen i mode bland unga modedesignföretag och jag undrar om du har möjlighet att ställa upp på en intervju om SMID? Maila gärna mig för mer information! Vänliga hälsningar, Stella Hildebrandt.

Stella@hildebrandt.cz

Anna Malaga sa...

Intressanta tankar! Jag tror att det viktigaste är att ni trivs och har det bra medan D är liten och att han fâr en bra och trygg uppväxt. Att ni känner er hemma där ni bor och att vardagen funkar.
Framtiden är sâ svâr att förutsäga; massor av föräldrar har "förlorat" sina barn pâ samma sätt som dina, även om de inte köpte sommarhus i Spanien. Det är mycket vanligare nu att man hittar en partner frân ett annat land, jobbar utomlands, bosätter sig pâ andra sidan jorden, fàr flerkulturella barn... vem skulle kunna tro det för 30 âr sedan?
Dagens màngkulturella barn har det mycket lättare iom internet. En idé är att använda Skype sâ mycket som möjligt med släktingar och vänner i "det andra" landet, sâ att de blir en del av vardagen. Om han fâr vänner i Spanien, t.ex. kan de ju hâlla kontakten under hela âret genom FB eller vad som nu kommer att finnas när han har âldern inne :)