6 maj 2011

Mammatankar...

Fredag. Godis- o cashewnötskålar på bordet. Våriga tulpaner. Bakpotatis i ugnen. Skaldjur i kylen. Nystädat hem. Tvättkorgen tom. Sovande Dani...

Ja, det har varit fullt upp i veckan. Vi har fixat de sista inför Spanienresan. Jag vill vara ute i god tid. Speciellt med alla små administrativa problem vi stött på. Nu har jag äntligen Danis pass (Känns väldigt officiellt!). Sjukförsäkringskort. Allt på inköpslistan ligger i väskan. Snart färdigpackad. Ryanair - Två 15 kg resväskor + extra babyköp = Barnvagn, Bilbarnstol och en (1!) barnsaksgrej (babysittern). Tur att mina föräldrar bilar ner till Spanien i sommar;)

Jag försöker få amningen att fungera problemfritt. Följer Barnabokens råd med truga, truga, truga... Det tar tid att amma! Känns som jag inte gör nått annat... Dani sover bättre (mer) och nu ammar jag bara så I får sova nästan hela nätter. Jag tar sovmorgon. Jag vill att amningen ska fungera. I stöttar! Vill försöka tills Dani är 6 månader... Sen ger jag upp!

Dani har vaknat...
Trevlig Fredag!

UPDATE: Att bara amma höll i 2½ dag. Nu delammar jag igen: Glad mamma = nöjd bebis!

2 kommentarer:

Lina sa...

Amning är ett enormt arbete! Mycket slitsammare än vad jag hade hört talas om innan jag fick barn. Herregud vad jag kämpade för att få det att funka, vi hade STORA problem de första två månaderna i och med att E föddes med för kort tungband. Det var otroligt smärtsamt och mycket ångest och tårar... Men även sen när det funkade (och var smärtfritt), så var det ett jäkla slit! Amma nästan oavbrutet i flera månader, det knäckte min rygg, fick värk i rygg och axlar - det är SÅ viktigt att sitta rätt och ha bra stöd! Och jag tyckte det var väldigt långtråkigt och frustrerande att inte ha tid med någonting annat, knappt att ta hand om mig själv. Om vi får barn igen så blir det inte amning utan flaska, jag är avskräckt!!
Hoppas att det funkar bättre för dig snart, och om det inte gör det; lägg ner amningen. Kämpa inte som en idiot som jag gjorde, så viktigt är det inte att man ska offra sin egen fysiska och psykiska hälsa på det. Kram.

Bella sa...

Jag helammade totalt 2½ dag. Sen gav jag upp och fortsätter delamma...

Ja, frustrende att han med flaska är mätt, nöjd i några timmar medan med bröstet suttar har halva dagen... Jag vill ha ett liv!

Det funkar ok att delamma (Förutom att jag badar i bröstmjölk ibland) så jag fortsätter nog ett tag till, utan press, stress och så får han ersättning de gångerna han inte vill, orkar äta. Men det är ganska skönt att bara amma på natten då man slipper gå upp, ut i köket etc.

Kram