26 juni 2011

Jag njuter av nuet...

Mitt blöta har är uppsatt i en slarvig knut. Huden kliar lite härligt av saltvattnet. Dani sover lugnt i skuggan pa en solstol. 27 graders enligt termometern. Ljummen sval medelhavsvind.

Jag skulle vilja kunna spara det här nuet, den lugna känslan, i mitt minne. Ta fram det när det behövs...

Om nagra timmar kommer (äntligen) mina föräldrar. De längtar sa efter att fa träffa lille Dani. De följde ju hans första 3 manader pa (väldigt) nära hall men nu har de inte sett honom sen vi akte fran Sverige. För 1 manad sen. Ska bli spännande att höra vad de tycker har hänt.

När man ser utveckligen dagligen tänker man inte lika mycket pa det. Men han har gatt fran en bebis till en liten personlighet. Jag gar tillbaka i bloggarkiven och läser. Bara det att han nu sitter upp och äter smakportioner. Men även att han reagerar när man talar med honom. Skrattar högt. Kommunicerar. Gurglar. Jollrar. Det hade han bara precis börjat med när vi akte. Det later som han säger: Ajo, Hej och Mama. Men det kanske bara är min fantasi?

Dani hittade glatt sina fötter häromdagen och har börjat trycka ifran med benen när man ställer honom upp i knäet. Han greppar tag i mig, mitt har, min tröja. Försöker halla sig fast, känns lite som om han kramas. Sa mysigt!

Snart är vi samlade i sommarhuset hela familjen. Tva intensiva veckor väntar. Sa om det är lite tyst, vet ni varför...

2 kommentarer:

Petra H sa...

Låter helt underbart!! Hoppas att ni får några riktigt härliga veckor tillsammans med dina föräldrar och att det inte är alltför varmt.
Jag funderar på att beställa några böcker från amazon och undrar om du har läst böckerna du köpt om third culture kids och tvåspråkighet. Alltså vilka du skulle verkligen rekommendera? Jag har försökt att leta bakåt i bloggarkivet men hittade inte inläggen där du skrivit om litteraturen.
KRAM!

Emma sa...

Ha det bra med hela familjen! Härligt när de kommer och lite, lite skont när de aker hem igen...