9 juli 2011

Fritt ur tankarna...

De senaste dagarna har varit helt underbara. Jag har kunnat njuta av nuet. Läst två böcker. Bestämde mig att alltid ha en på gång och läsa när jag ammar. Jag tyckte ju om när jag läste alla de där böckerna om barn. Fick lite stimulans. Tänkte på annat. Sa nu är jag inne på sommarens tredje chicklit-pocket.

Jag har skrattat sa jag gråtit med min syster och hennes spanske kille. Vi växlar mellan svenska, spanska och engelska. För att alla ska förstå, även mina föräldrar har vi infört engelska som matbordsspråk. Men det blir en knasig kul blandning.

Dani älskar all uppmärksamhet. Så länge man håller en ok ljudvolym har han inga problem med familjen. Han skrattar sa han far hicka. Jag sjunger: Marcha, marcha, queremos marcha, marcha... en spansk gammal sommarplåga. Typ: Vi vill ha hålligång, fest... Jag dansar med Dani knäet. Rör mig rytmiskt. Han gungar glatt med. Undra om han lär sig dansa som en spanjor?

Dani har vänt sig om för första gång. Har legat i typ en vecka på sidan och sen igår helt plötsligt tog han sats och landade på mage. Sen grymtade och bökade han och tog sig runt och stack upp huvudet med armbågarna som stöd. Sen gjorde han om det när vi filmade sa nu finns det sparat.

Dani äter lite smakportioner varje dag. Idag blev det majspuré. Han smackade och svalde. Brocolipurén var ingen succé. Morotspurén tror jag han reagerade på och fick lite röda prickar runt munnen. Nu tänkte jag börja med frukt.

Jag försöker ha bestämda rutiner för att jag inte bara ska bli sittande hela dagen i soffan. Senaste är dag tv-förbjud förutom till nyheterna. Mys i sängen med mamma o pappa på morgonen. Morgonrutin - Dani har bara blöja på sig! Frukost för oss och egenlek för Dani. Bad i havet för mig. I tar en strandpromenad. Dani får lunch. Jag äter lunch. Vi sover siesta. I tar en till strandpromenad. Jag duschar, badar i poolen, bloggar (som just nu). I lagar mat medan jag söver Dani. När Dani behöver ber han om mat eller sömn... Jag lär mig att jag bestämmer hur dagen ser ut!

Jag mår bättre, är mindre rastlöst. Får lite stimulans av böckerna. Kul att umgås med familjen. När alla hjälper till. När man delar på ansvaret. När de förstår att jag har en 4 månaders bebis att ta hand om och jag inte orkar eller kan. Serva andra! Laga mat som jag brukar...

Jag skulle vilja tjuvkika på framtiden. Ha facit redan nu och slippa ovissheten att inte veta. Ha svaren. Men. Livet är vägen och inte målet eller hur var det??? Det får vara okej att inte ha alla svaren just nu.

Njuta av att se Dani utvecklas varje dag. Finna min nya roll som mamma. Bara vara. Göra det jag brukar göra på La Manga. På sommaren. På "semestern".

Bloggen får gå på lågvarv. Jag uppdaterar nån gång per vecka. Skriver utan stress. Utan krav. Bara rakt på. Direkt genom tangentbordet till er. Från mig. Kram!

1 kommentar:

Emma sa...

*gillar*

Det låter så härligt det du beskriver, familj,bebis, språk och även den öppna framtiden. Och pocketböcker.

Haha-jag hade en liten docka som sa en egen version av queremos marcha: "Yo quiero marcha marcha, yo quiero marcha marcha, you quiero MARCHAAAAA!" och visade den för O's kusin Carolina vid ett tillfälle. Det skulle jag aldrig ha gjort- sen skulle vi nämligen köra från Cerdanya till Barcelona med henne bak och hela resan, pRECIS hela resan satt hon och upprepade den där ramsan -och SKREK på sista ¡¡¡MARCHAAA!! gång på gång på gång på gång *suck*

vi har mycket härligt att se fram emot, vi föräldrar ,-)

KRAM