23 sep. 2011

Att skapa en 5-års plan...

Jag anmälde ju Dani till förskola i Göteborg via nätet. För att börja när han var 1 så jag kunde börja jobba. Heltid. Fick aldrig någon bekräftelse att Dani nu står i förskolekö så igår ringde jag:

- Men det har ju bara gått en månad! (lång handläggningstid...?)

Iallafall. Jag frågade. Det man egentligen undrar. När hon trodde att Dani skulle få förskoleplats. I centrum. Svaret kom direkt: Augusti 2012. När han är 1½...

Tips! Om ni vill ha plats till barnet är 1½ i centrala Göteborg, ställ de i kö redan nu, så får ni ett tidigare könummer och mer troligen förstahandsvalet!

Det förändrade mina planer. Får nog ta mig en funderare... Ska I ta hand om Dani medan jag jobbar heltid, deltid, i butiken? Hur blir det nästa sommar om jag jobbar i Sverige och I i Spanien? Vem tar hand om Dani?

Även fristående privata förskolor börjar barnen vid 1½ men så kom tanken att Dani ska ju faktiskt gå på förskola tills han börjar skolan. Shit! Om fem år? Halva hans barndom. Stort beslut. Viktigt att det är en bra förskola.

Söka förskola i andra stadsdelar? Beror ju på vart jag kommer jobba?

Stora barngrupper på kommunala? Ska kanske söka föräldrakooperativ? Har jag tid med det? Heltid i modebranschen + ensam med barn? (jag skriver ensam då I troligen inte kommer jobba i Sverige utan någon annanstans och om han jobbar som pilot är han borta halva tiden / hemma halva?) Städa, fixa, hjälpa till? Följa med på utflykter? Mmh...?

Vilket typ av mamma kommer jag vara, vill jag vara? Hur mycket vill jag ha att säga till om? Hur delaktig vill jag vara? Dani är ju viktigast!

Dagmamma? Dagbarnvårdare? familjedaghem? Vad googlar man: pedadogisk omsorg?

Om jag bara jobbar deltid under våren? Är i Spanien nästa sommar? Är mammaledig tills Dani är 1½? Hur blir det då med lägenhetsdrömmarna...?

Jag får nog göra en 5-års plan: jobb, boende, livstil, ekonomi - förskola

Tyvärr får jag inte ihop det med att driva eget, butik, utan fast inkomst, ekonomisk trygghet...

Blir nog att söka nytt jobb tills nästa höst, men vad? Nej, modedesigner står inte högst på listan men gärna något annat i modebranschen, designbranschen...

Puh! + lite för lite sömn de senaste nätterna, nattamningshjärnan funkar sisådär;)

1 kommentar:

emma sa...

hej! vi var så himla oroliga innan vi skulle ha in vår 1åring (ett år och två månader) på dagis.. man hör så mkt om de stora grupperna, utarbetad personal och jättedålig mat. alla farhågor bara försvann i samma sekund vi satte skruttan på dagis. personalen är helt fantastisk, maten likaså. vår dotter utvecklas hur mkt som helst!! och det är en kommunal förskola, mitt i betongen! så härligt att ha så fel! mitt tips; satsa kommunalt!! så många som hela tiden klagar på allt, men jag tycker att det funkar fint!