21 sep. 2011

Nya "svenska" rutiner...

Jag googlar "feber av vaccin" - "kräks upp alvedon", behöver inte berätta mer eller? Jag ler åt mina tidigare googlingar: tripp trapp stol, sjal upp till 20kg, ergo vs manduca, kalorier förbränner amning (500-700 kcal/dag), bebis förstoppning (ger redan katrinplommonpuré till gröten), hur mycket vatten 7 månaders bebis?

(Dani dricker mellan 10-30ml vatten till maten o gröten men här är det ju inte lika varmt som i Spanien + jag kör fortfarande på friamning - kan förstoppningen ändå vara vattenbrist? Intolerans? BVC rekommenderade att byta ut majsvällingen mot havre, ska sakta börja introducera gluten nu...)

Det gick jättebra hos BVC. Dani är en stor frisk kille. Inte undra att st. 74 var för liten. Hade tur och fick en läkartid samtidigt. Han fick sin 5-månaders vaccin som 7-månaders. Tyvärr hade han feber (38,4) inatt och är lite grinigare än vanligt. Spyr upp alvedonen. Allergisk? Nu sover han till slut...

Det är första gången Dani har feber, första gången han är sjuk. Jag är en mycket lugnare mamma nu, än för några månader sedan. Orolig men inte rädd. Skönt!

Förändringen tog tre jobbiga nätter sen så sov Dani bättre. I sin nya spjälsäng. Jag i sängen bredvid. Jag ammar 2-3 ggr. Borde försöka sluta enligt BVC. Dani är även lugnare, nöjdare på dagarna. Tillbaka till sitt goa glada vanliga jag!

Vi flyttade om i mitt rum. Rensade, röjde, städade och fixade. Ställde undan mina flyttkassar, mitt porslin, så länge. Köpte förvaringslådor. Böckerna åkte in i bokhyllan. I:s alla burkar i ett skåp i köket. Ja, i älskar sina spanska skaldjursburkar: sardiner, sardeller, bläckfisk, musslor, berberechos - vad heter det på svenska?;)

Har varit flera små rundor på stan. Dani vänjer sig sakta vid att åka längre stunder i vagnen. Somnar (utan bröstet - wow!). Köpt resten av min långa inköpslista. Nu fattas bara en ny bilbarnstol. Sparkdräkt och pyjamas är favoriterna. Hos Dani. Det känns väl ungefär lika fritt som i blöja. Ja, så jag letar bekväma, praktiska, funktionella plagg. Hade en lista där jag prickade av. Lätt att förköpa sig. Köpa saker man inte behöver. Inte kommer använda. Bara för att barnkläder är så söta. Onödiga utgifter!

Dock så vill Dani helst vara i famnen. Börjar få riktigt snygga armmuskler, dock är det väl inte så bra att bära runt på en elva kg - bebis hela dagarna. Funderar på att köpa en Ergobaby eller Manduca. En bärsele, bärsjal upp till 18-20 kg. Nån som rekommenderar? Det skulle vara skönt att bara kunna springa ner till Hemköp.

På BVC pratade vi nya rutiner, nattningsrutiner, sova hela natten, nattamning. Mat - rutiner. Vad, när. Hur jag ska lägga upp dagen! Att han sover länge och somnar sent. Nej, det ska barn inte göra i Sverige;) Jag funderade på när barn äter de olika målen på dagis? Nån som kan svara? Nästa googling... Matrutiner för en 7-8 månaders bebis?

Jag har gått ner ännu mer i vikt, är nu på startvikt - 2kg. Därför googlade jag hur många kalorier man egentligen förbränner när man ammar. 500-700 kcal per dag. Undrar också hur mycket bröstmjölk andra har, producerar nog lite men ofta vilket gör att Dani småäter. När jag pumpat blir det ungefär 100ml- båda brösten. Vet att alla inte går ner i vikt under amningen men jag får nog försöka äta ännu mer. Tycker jag äter jämt. Men jag har i och för sig ansträngt mig, rört mig mer den senaste veckan, jag som bara brukade sitta stilla, i en solstol...

Jag o I skypar. Så han ska få se lillen. Dani höra I:s spanska röst. Han tittar sig frågande omkring och undrar vart ljudet, rösten, kommer ifrån. Han förstår inte videon. Ser kanske inte I:s ansikte? Tyvärr. Men det är ju ändå spännande och kul med den nya teknologin... Så långt borta men ändå så nära!

1 kommentar:

Lina Z sa...

Mat- och sovtider på dagis kan jag svara på ;-) Antar att det är ungefär samma överallt...
8.00 frukost
~10.00 frukt, dock inte alla dagar utan lite efter behov
11.30 lunch
12.00 vila/sova
13.30 börjar öppna upp vilorummet, släppa in ljus (mindre barn får såklart sova längre om de behöver)
14.00-14.30 mellanmål

Det vore förresten kul att ses nån dag nu när du är tillbaka i Gbg! Vad sägs om en mamma&barn-dejt nån onsdag? (Det är min lediga dag.)