9 sep. 2011

Sova hela natten?

För första gången på flera veckor vaknade jag utvilad. Efter att ha sovit väldigt dåligt börjar jag fundera på drastiska lösningar. Men så kom jag ihåg att Dani sov ju väldigt bra när vi kom hit och vi sov i I:s dubbelsäng. Han sov nån gång 6h i sträck vill jag minnas... Sagt o gjort. Han är nog för stor, tung för vaggan. Är obekväm. Den är ju bara en resevagga. Som vi fått låna. för på dagen sover han 2h på förmiddagen och två timmar på eftermiddagen i soffan... Utsträckt och nöjd.

Inatt sov vi i mina föräldrars dubbelsäng. Jag o Dani. Dani sov 4h, mat, 3h, mat, 2h mat, 2h - totalt 11 h. Från 22-09. Somnade om vid bröstet. Jag sov. Ja, för även om Dani sover så sover inte alltid jag...

Att bara behöva vakna 4ggr. Wow! Tror jag har varit uppe säkert 8- 10 ggr de senaste nätterna...Dani brukar vakna till några gånger. Tror när han kissar. Sen inte kunnat somna om själv utan väckt mig med sina rörelser. Så jag fått söva honom med tutten. Börjar förstå det där de säger med att lära barnet somna om själva...

Nya rutiner snart. Vi får se hur Dani reagerar på hemresan. Sverige. Allt nytt. Även om han bott där tidigare så minns han nog inte det... Han får samsova med mig dagarna som är kvar. Så får vi se hur det går att sova i den nya spjälsängen när vi kommer hem...

Anledningen till att jag inte vill samsova är att hemma är sängen bara 1,20 och då får jag väldigt lite plats bredvid. Sover inte så bra. Att I och jag inte kan sova ihop. Sova alla tre. Tillsammans.

Har läst att snart början en oroligare period och att det kan vara bra att hålla på fasta sömnrutiner. Läggning. Funderar på hur de ska se ut i Sverige. Här går jag och lägger mig med Dani vid 22. Och så vaknar vi vid 09. Myser en stund i sängen... Funkar jäätebra för oss nu men kanske inte så bra sen, med jobb, dagis etc. Dani tar nästan alltid en liten lur vid sju- halvåtta. Då kanske det är bra att vara nattklar. Badad. Med pyjamas etc.

Jag är inte mycket för hårda strikta rutiner. Men det känns ändå bra att ha lite koll. Göra ungefär lika varje dag. Dani är nästan en klocka. Äter samma tider. Sover. Etc. Han har skapat sina egna rutiner. Som nu är våra. Frukt vid 10. Lunch vid 13. mellanmål vid 16. Gröt vid 19. Välling innan läggdags. Ja, dani får nu en halv portion gröt och en halv portion välling innan läggdags. Sover bättre. Han är så söt när han ligger och suger på nappflaskan... Så vuxen. Vill hålla själv. Ja, han vill hålla i skeden själv när han äter med. Så nu får han en egen sked. Ber om påfyllning genom att ge mig skeden. Är det normalt för en 6 1/2 månaders?

Ja, tröttheten. Sömnbristen. Jag som älskar att sova. Hade sova som fritidssyssla... Jag hoppas Dani snart sover hela natten. Iallafall 6h timmar i sträck. Läste nånstans att bebisar som sover mellan 00 -05 anses sova hela natten... Sen gäller det att även jag sover. Vanan att vakna var och varann timma sitter i. Ligger vaken och studerar Dani sovandes. Hans lugna ljudlösa andetag. Den lilla kroppen. Hans ansiktsdrag. Så söt. Så fridfull. Hjärtat fylls av kärlek. Min son. Mitt barn. Min. Mitt allt!

Inga kommentarer: