7 nov. 2011

Att unna mig själv...

Såg en passande lägenhet. Med en fantastisk stor lummig innegård med lekplats. Gungor. Sandlåda. Min fantasi skenade snabbt. Långt bort. Till framtiden.

Tyvärr fanns det ingen hiss. Tredje våning. Tre trappor upp. Utan hiss. = Nej!

Jag har få men viktiga krav. Jag vill ha tvättmaskin i lägenheten. Om den inte får plats i badrummet får den gärna finnas i köket. Som i Spanien. Men jag vill ha tvättmaskin hemma. Speciellt när man har barn.

Låg Avgift. Jag sitter och dagdrömmer på hemnet. Tycker inte det är så stor skillnad på en avgift på 2någonting och 3någonannat. Men det är det. Varje månad. På ett år blir det mycket pengar...

Att Dani ska få ett krypin. Hörn. Jag tror han kommer bli som jag som lekte överallt. I hela huset. Jag hade både eget rum o gemensamt lekrum. Men drog ändå med alla leksakerna till både köket, vardagsrummet, hallen etc.

Jag har en framtidsdrömmapp på datorn. En mapp med inspirerande bilder. Jag skrev ut allt jag hade för nått år sedan. I miniformat på A4. Finns nånstans i bloggarkiven.

De överstylade perfekta hemmen. Flinar åt den nya bloggtrenden där man börjar visa hur det egentligen ser ut. Verkligheten. Vardagen. Inte den opersonliga städade ytan.

Jag drömmer om vardagen. Det är den som är viktig. Frysa på en innegård med lekplats. Närhet till förskola. Skola. Slippa släpa upp unge o matkassar tre trappor. Slippa beställa tid o gå ner i källaren för att tvätta de nedspydda, nedsmustade, sönderlekta kläder. Ha lite plats att få undan allt annat så man har plats att leva. Leka.

Jag köpte en present till mig själv. En julklapp. Kalla det vad du vill. Jag tyckte jag var värd det. En framtidspresent. Till mitt framtida kök. En praktisk funktionell pryl. Som förhoppningsvis kommer göra mig vardagslycklig.

I somras lovade jag mig att börja unna mig själv små saker. Har inte köpt saker till mig själv på flera år. Saker till mitt framtida hem. De behöver inte vara dyra. Utan små vardagssaker som t.ex. en osthyvel eller en kniv. Saker man behöver och har användning av. Varje dag.

Jag borde klippa mig. Slinga. Fixa fötterna. Måla naglarna. Leka lite hemmaSPA. Kanske en ansiktsmask. Börja sminka mig. Ja, ta tag i mig själv helt enkelt...

Inga kommentarer: