7 nov. 2011

Bakterieskräck, bacillfobi o bebisar...?

Läste en äcklig artikel i ELLE om bakterierna (jag=bacillskräck) i sminkväskan. Gammalt smink. Så en annan sak jag ska unna mig är en ny sminkväska. Mascara. Ögonskugga. Läppglans. Efter att ha legat oanvänt i snart ett år borde det inte vara så fräscht...

FORTS: Jag tog med mitt gamla smink när jag skulle handla nytt, så t.ex. färgen på läppennan skulle bli så lik den jag har som möjligt. Känns så fräscht! Lyxade även till det med en snygg sminkväska. Tjejen berättade även att man kan tvätta puderborsten med schampoo. Helst en gång i veckan!? Hon skrattade när jag berättade att jag inte tvättat den sen jag köpte den för två? år sedan;)

UPDATE: Jag blev förvånad när en kompis inte visste att den lilla teckningen på en öppnad burk med texten t.ex. 12M är bäst före datum... Finns på de flesta skönhetsartiklar. Såg nu att min nya mascara håller bara 6M men kajalpennan 36M.

UPDATE: Dani suger på allt. För precis ALLT till munnen. Jag äcklas av att han suger på t.ex. fjärrkontrollen. Vilken bakteriehärd. Jag stoppar ned den i en plastpåse. Tänker på allt äckligt på mobilen. Tangentbordet. Bara att vänja sig. Det är nog bara börjar.

UPDATE: Appropå bacillskräcken så undrade jag om böckerna på biblitekets barnavdelning rengjordes. Men de gör de inte. BLÄ! - Nej, tyvärr kommer jag nog inte låna hem så många bacillfyllda böcker till Dani och krypa ner i sängen med...

UPDATE: Min pappa hade med sig sina innetofflor till sjukhuset. Nu går han runt här hemma och släpar runt sjukhusbakterierna. Dani ålar efter. Nej, jag får nog köpa nya tofflor till min pappa i farsdagspresent...

UPDATE: Detta är anledningen till att jag aldrig, ALDRIG, skulle handla på loppis. Saker som stått på en vind. Gamla grejer. Mina egna gamla leksaker eller familjens (brorsbarnen) går an....

UPDATE: Jag tvättar Danis leksaker. Varje månad. De som inte går att slänga in i tvättmaskinen. Diskmaskinen. Handtvättar jag.

UPDATE: Vill inte ha husdjur. De är söta på bild. Hatar kryp!

Ja, ni märker... Jag har lite lagom fobi;)
Det är även därför jag är ett städfreak...


UPDATE: Har inga problem med att byta blöjor, torka spyor etc. Bara jag får tvätta händerna, tvätta kläder o lakan etc.

UPDATE: Emma svarar "RENT men inte sterilt". Jag har nog hittat en balans mellan min fobi o en normalt vardagsliv... Lite skit rensar magen, som sagt!

UPDATE: Nästa oro är alla konstiga farliga ämnen i mat, skönhetsartiklar, leksaker...

4 kommentarer:

One Piece jump in sa...

Jätteintressant läsning.

Emma sa...

Oj! Ja, där ligger jag i lä! Jag ärver mer än gärna både leksaker och kläder-sen tvättar jag både det ena och det andra men det är ju omöjligt att skydda klåfingriga barn från baciller när de börjar komma ut i samhället -tror på en balans i det där. Rent men inte sterilt. Viktigast när de är som minst iofs...och hellre städfreak än tvärtom!

Lina sa...

Jag har fobi för gamla disktrasor, smutsiga köksytor och oövertäckta sandlådor (katt-toalett!)... Men annars har jag nog synsättet att man måste få i sig lite skit, det fnns ju forskning som visar att det är (överdriven) renlighet som gör att så många i Norden är allergiska... Så lite sunkiga biblioteksböcker är bara bra! ;-)

Petra H sa...

Ha ha, jag skrattar åt alla dina uppdateringar! min mor, sjuksköterska, säger alltid som Emma att det är viktigt att inte ha det sterilt och inte använda antibakteriella produkter hemma (en annan sak att använda sådana där handtvättsprodukter när man är ute på stan) för det är just det att lite skit ÄR bra för en.