12 nov. 2011

Entreprenörsbloggen...

Det är väl typiskt mig att vid 22-tiden en lördagskväll hamna framför datorn. Under reklampausen på Så mycket bättre bläddrar jag igenom DI Weekend. Läser om Elin Kling. Jag läste hennes blogg för nått år sedan... Style by Kling. Sen dess har hon gjort en kollektion för H&M, stylist, webbtv, startat flera olika modesiter, startat eget klädmärke, startat en modetidning...

Jag hamnar på hennes "entreprenörsblogg" - tycker det är lite väl mycket reklam från sponsorn SEB men... jag fortsätter läsa. Funderar. Antecknar. "Framgångsrik är ingenting man är utan någonting man blir"

Dubbla känslor. Lite sund avundsjuka. Jag vill inte vara hon. Men jag vill nå (ännu?)längre. Nytt mål: artikel i DI weekend;) - Bygga mitt personliga varumärke. Marknadsföra mig själv. SMiD? (över)Leva på drömmen...

Vet inte vilken väg jag ska välja. Har under flera år drivit "Backstage i modebranschen". En entreprenörsblogg? Men tror jag blivit mer en "mentor" för unga tjejer som drömmer om modevärlden än. Det som var mitt mål. Ett starkare varumärke. Göra mitt klädmärke "känt". Sprida SMiD.

Kanske är det mitt sätt att ge tips och råd. Mitt sätt att skriva. Är jag duktigare på att sälja mig själv än sälja det jag gör? Mina tankar och funderingar. Är bloggen vägen mot målet eller kanske en ny väg. Mot någon annanstans. Än vad som var tänkt.

Jag står fortfarande där. I det där vägskälet. Vad vill jag? Vart är jag påväg? Har målet förändrats? Vad har jag lärt mig?

Ena foten står kvar i entreprenörsvärlden, att driva eget - den andra är påväg. Men jag vet inte riktigt vart. Vet ni? Ser ni något som inte jag ser (skogen för alla träden?)

Min blogg oroar mig lite. Speciellt den sista mer personliga mammalediga biten. Har jag tagit ett steg för långt? Bortifrån den professionella "fasad" jag byggt upp tidigare. Är det negativt för framtida jobb. Vill jag jobba med bloggar, sociala medier, marknadsföring? Vill jag verkligen synas? Är det kanske nödvändigt t.o.m ett måste för att nå målet???

Vill jag jobba med mode? JA! Vill jag designa för andra? Nja...

En tjejkompis undrade vad som jag trodde gått fel med SMiD. Jag svarade min design. Jag tror jag gjort det mesta rätt men kläderna jag designar, tycker om, vill skapa säljer inte. Fel material, fel passning. För komplicerade att bära? Hon undrade om jag inte kunde, borde ändra min design då. Jag kommer ju ändå få designa trendplagg om jag börjar jobba som designer hos ett modeföretag? Just det jag egentligen inte vill... Eller?

Jag får nog sova på saken. Återkommer...
Typisk att inlägget inte går att publicera;)

PS: Dani sover nästan hela nätter. WOW! - Jag har fått tillbaka mitt liv! Jag har tid o ork att tänka egna tankar, vara Bella och inte bara trött sömnfokuserad mamma...

Inga kommentarer: