22 nov. 2011

Önskelistan - framtidsmål...

När jag rotade lite i mina lådor (efter gamla betyg o referenser) hittade jag en livslista med framtidsmål. Efter att ha läst boken The Secret om lagen om attraktion LOA, att du drar till dig det du vill (eller inte vill?!) genom vad du tänker, vad du ber om, vad du önskar dig.

Skrev jag en mycket seriösare ÖNSKElista. Med t.ex. gravidönskning, nollor på sparkontot, målvikt, egen lägenhet... (publicitet, kunder och lönsamhet för SMiD).

Kul att se hur livet utvecklat sig. Hur en del punkter blivit verklighet... Hur mycket lyckligare, mer tillfredställd, jag är med livet, idag = det är väl bästa betyget!

Jag är väldigt förtjust i Oscars ekonomifunderingsar i sina gästinlägg på Köpstoppsbloggen. Han pratar om hur ens mål är kopplade med ekonomi och hur man borde fundera på hur man vill leva sitt liv för att uppnå sina drömmar. T.ex. större hus= större lån= mindre pengar till annat.

Han skriver även om att köpa sig frihet (spara pengar). Om man t.ex. drömmer om att starta eget kanske man inte samtidigt kan köpa drömhuset, bilen, utlandssemestern, sommarstugan etc.

Prioriteringar!

Övervägda val. Hur vill vi leva? Hur ska vi jobba? Vart ska vi semestra? Vad vill vi göra på fritiden? Vad är viktigt för OSS??? Hur vill vi att framtiden ska se ut...?

När man söker ett nytt jobb börjar tankarna självklart snurra. Arbetsvillkor? Lön? Pendla? (Nej, tack!) Flytt?

Jag skriver en ny önskelista med nya framtidsmål. För en del livsval har jag redan gjort. Jag vill inte ha ett barn till, nu. Jag vill jobba! Jag känner att jag står o stampar (professionellt) med SMiD och söker nya utmaningar. Jag vill bo o leva i Sverige (inte Spanien). Jag vill att Dani ska gå på svensk förskola och växa upp nära mina föräldrar...

Att mina nya mål förändrar framtiden, inte bara för mig utan även I och Dani, är jag väl medveten om. Att jag, vi, är väldigt flexibla genom våra tidigare val. Skulle kunna packa våra väskor och flytta, precis vart vi vill -
eller dit ett framtida jobb för oss...

Inga kommentarer: