19 jan. 2012

Dagens tankar...

Jag sitter i butiken o väntar på att rörmockaren ska bli klar. Det är väl typiskt att nått dyrt går sönder i januari. Jag skriver på annonser. Letar liknande på blocket. Försöker dra in lite extra. Jag funderar på att starta en kategori här på bloggen. Bloggshop. Bloppis. Så kan ni maila mig om ni ser nått ni är intresserade av.

I o Dani kommer förbi med mat. Gårdagens rester: Pisto con carne.(köttgryta) Han börjar bli en riktigt duktig kock. Vi tycker båda om att laga mat. Så nu har vi ett gemensamt intresse som skapar tillsammanstid. Vi tittar på matlagningsprogram. Söker nya recept. Lagar mat ihop och äter tillsammans med Dani. Med Dani kör vi med en egenpåhittad BLW-liknande metod (typisk spansk?) - han får smaka på fingerstora plockbitar, knager själv... Nej, min hemmalagade puré vägrar han så det blir tyvärr mest burkar. Han första riktiga måltid var paella, vilket han älskade. Svalde för första gången bitar. (Tidigare hulkade han ALLT) Ja, vi äter både spanska, svenska och typiska familjerecept. Skapar en gemensam framtida hemmameny. I håller ju fortfarande hårt på sin nya livsstildiet med smala veckor och 2 fria dagar.

Jag vet inte om ni minns men jag hade långa funderingar på hur vårt framtida spaniensvenska liv tillsammans skulle se ut. Hur det blir för barn att växa upp med föräldrar från två olika länder. Två kulturen. En bloggläsare svarade: - helt normalt! Hon har så rätt. För honom är det inget konstigt att äta paella ena dagen och köttbullar nästa. Eller att mamma pratar svenska och pappa spanska. Så har det ju alltid varit. Sen han var liten;)

Vi tog med Dani till öppna förskolan (Spira) och han tyckte det var så spännande. Lite blyg men väldigt nyfiken. Vi ska försöka få in det i rutinerna och komma iväg minst en gång i veckan. Helst två. Vi har inte så många vänner med barn så nu ska jag aktivt ta tag så Dani får träffa andra. Lekmöte på söndag bokat. (Det fanns med på dåliga samvetes - listan)

Jag läste en artikel i ELLE igår. Camilla Björkman hade skrivit om att lyckas som frilansare. Några ord fastnade: "ditt arbete bara är en liten del av dig. Man säljer sin produkt, inte sig själv. Ta inte nej personligt." Jag behövde läsa de där orden. Jag har kännt att SMiD och jag är samma. Mitt företag ÄR jag.. Att om inte SMiD finns, finns inte jag heller. Men. Jag är jag. SMiD är mitt jobb. Hon skrev även: Vad har mottagaren (arbetsgivaren) att vinna? Profilera sig, Nischa. Gör en marknadsanalys. Jag googlar jobb i modeindustrin, modebranschen. Söker på löner för olika jobb. Som egenföretagare måste man dra in nästan det dubbla än vad man får ut. Vilken lyx med fast lön varje månad. Ekonomisk trygghet! Funderar på hur många företag det finns som inte syns. Som inte är de där kända modemärkena. I Göteborg. Funderar på att flytta till Stockholm...

Blogg till Bok. Där man enkelt, lätt, snabbt o billigt kan skapa en bok av sin blogg. Tänkte testa...
UPDATE: 5 böcker på 300 sidor var, 2000 spänn... Då är inte min gamla blogg medräknad. Nja, det är väl lite väl... Får nog välja ut vilka inlägg om det ska bli EN bok.

Inga kommentarer: