3 jan. 2012

Lyckans år

Nytt år. Nyårslöften. Nya mål.

Året 2011 var Danis år. Året jag blev mamma. Mammaledig. Året jag upptäckte hur mycket jag tyckte om att leva nedkopplad. Att glömma bort att jag har en mobil. Att bara vara. Utan krav. Utan stress. Leva enkelt. Mindfulness. Ska försöka ta med mig det, i livet...

Under julhelgen har jag läst Projekt Lycka av Gretchen Rubin. Jag har klottrat små anteckningar. Skapat mentala blogginlägg. Gjort en framtidsplan: Ett steg framåt, två tillbaka... Ja, beslutet är fattat. Jag går vidare. Avslutar detta kapitlet i mitt liv. Men det kommer nog ta några jobbiga månader att plocka ner det jag byggt upp.

Orkarintebloggaomhurdrömmenslutar.

Men jag har bestämt mig att fortsätta blogga. När jag har öppet butiken (tors,fre 12-18. lör 11-15). När mina tankar kan bli ord utan att det tar bort tid från det viktiga. Dani. I. Läsa en bok i soffan medans Dani sover...

Jag har lagt ner väldigt mycket jobb den här bloggen. TID. Bloggen har hjälpt mig växa som person men inte professionellt som var målet. Den är en stor del av det senaste åren. Att sluta så här skulle kännas fel. Så jag tänker skapa en blok. Spara ned. Skriva ut. För min skull... Sen om nån vill läsa. Köpa?

Min syster frågade varför jag inte försöker mig på att skriva krönikor. Till modetidningar. Om modebranschen. Kritisk granskande. Det lockar... Men att jobba som frilansande journalist (utan utbildning) - Nä? - Jag fortsätter hellre ha skrivandet som min hobby. För det gör mig lycklig!

Lyckans År. Starta mitt egna lyckoprojekt. Här nedan lite saker som jag ska ta tag i för att förhoppningsvis bli lite lyckligare:
Vara Bella (Göra det som jag vill, inte snegla på andras önskemål)
Bråka rätt (Klaga, tjata, älta mindre - låsa munnen).
Mer kärlek!!!
Unna mig att slösa LITE. Samla på livssaker till framtida hem.
Mindre socker
Läs en bok istället för slötitta på tv.
80/20-regeln angående föräldraskapet - ok att vara good enough
Sälj för att dra in pengar - mindre skuldkänslor
Gör det som kan göras direkt! Småplocka varje dag
Hushållsekonomi - veckomatsedel - laga mat!
Don´t hate - Congratulate! (skippa avundsjukan!)
Fokusera på det som är viktigt för mig - Tacksamhet!
Gratisnöjen som att leka med Dani...

Det första är att ta tag i "dåliga samvetes"-listan. Gör lite varje dag. Gör det som måste göras. Rensa bort källor till irritation. Ta tag i ryggsäcken jag bär med mig. Uppgifterna som hänger över mig. Identifiera problemet och se lösningen. Förändra.

Jag skapade en "viktigast i livet"-lista. 5 saker. Tjäna mer pengar = Egen lgh. Vägledande mål. Nu ska jag bara försöka ta mig ur det här. Vilket är svårare än det låter. Att plocka ner utan att allt faller ihop. Utan att jag förlorar FÖR mycket. Vågar inte fortsätta. Utan fallskärm.

Jag har fått tillbaka nyckeln. Nu kan jag börja om.
Med tanken ett steg framåt, två tillbaka...

"Ingen kan gå tillbaka och skapa en ny början.
Men vem som helst kan börja idag och skapa ett nytt slut."


PS: Jag öppnar butiken igen torsdagen den 12 januari med REA! Rejäl utförsäljning! Tänkte även försöka sälja saker via bloggen. Blocket.

Jag kommer vara mammaledig även under våren. Dani får förhoppningsvis förskoleplats till augusti. Jag nytt jobb? En av de nya designerna kommer stå deltid i butiken. Så får vi se, vart de nya besluten tar oss...

1 kommentar:

Emma sa...

Mindre socker och mer kärlek :-) Jag gillart. Framförallt gillar jag att du ska fortsätta blogga! Och kul med blok, det ska jag också göra -för min egen skull. Kram och lyckligt 2012 -ska bli kul att få fortsätta följa dig / er!