23 feb. 2012

Länder jag kan tänka mig bo i...

förutom Spanien och Sverige. Önskerubrik. Jag såg flera härliga sevärda filmer i helgen. En Dag. En enkel till Antibes. Midnatt i Paris av Woody Allen.

Jag har aldrig tyckt särskilt mycket om Woody Allen filmer. Tills jag såg Vicky Cristina Barcelona. Åh, vilka vackra vyer på Barcelona. Mitt Barcelona (vi funderar f.ö. på att åka till Bcn i april när I måste dit pga av pilotlicensen). Samma sak med Paris i den nya filmen. Den får mig att vilja strosa runt på gatorna. Tappa bort mig i gränder. Upptäcka mitt Paris.

Jag vill inte avslöja för mycket om filmen (SE DEN!) men jag tyckte det passade så bra till önskerubriken. Städer jag kan tänka mig bo i. När? Leker med tanken att bo i Paris på 20-talet. Eller swinging London på 60-talet. Californien på 70-talet. Buenos Aires i början av förra seklet. New York: Igår, idag, imorgon. Tokyo i framtiden.

Mexico, Costa Rica, Argentina lockar. Sydamerika. (att kunna språket underlättar)

USA. New York. Miami. San Fransisco. Los Angeles. Seattle.

Asien. Singapore. Tokyo. Hong Kong. Kina.

Canada - I drömmer om att flyga i Canada. Landa på vattnet. Flygdoktorn? Icepilots. Vancouver.

Australien. Nya Zeeland. Flera har sagt att det känns som Sverige på 50-talet och det talar emot.

Dubai? (Om I får ett välbetalt pilotjobb med egen villa etc - Jo, det är möjligt...)

Jag älskar storstäder. Puls. Göteborg är en småstad för mig. Ja, när man har bott i 3 miljoners städer så är 500 000 lite... men inget jämfört med jättestäderna jag siktar mot. Vi får väl se, närheten till havet är det som lockar mest. Det är därför Barcelona är så perfekt.

Jag drömmer mig bort en sekund. Barcelona. Jag saknar Bcn. Längtar. Träffa I:s släktingar. Kusinerna som också fått barn. Vår hyresvärd som blev som en extrapappa till I. Min syster. Staden. Vi får se. Det där med att resa med barn. Men att stanna hemma själv med Dani känns INTE som ett bättre alternativ...

Inga kommentarer: