24 maj 2014

Framtidsfunderingar

Det känns som om tiden går sakta och fort på en och samma gång. Mycket av göra på jobbet innan den långa semestern. Långa ljusa eftermiddagar då jag o lillen kan vara ute på gården till sent. På helgerna har vi åkt iväg på roadtrip i närheten. Göteborgs skärgård, Bohuslän, Halland. Försöker uppleva sommarSverige under några dagar i maj eftersom vi sen är i Spanien i två månader. Hälsar på vänner som har stuga på kusten.

Under några timmar förra helgen fick mitt barn uppleva mina barndomssomrar på brygga o klipporna i Bohuslän. Fiska krabbor. Det är något speciellt när ens eget barn får uppleva ens egna barndomsminnen. Jag tänkte en del på hur han lär sig uppskatta de där små sakerna i livet. Som nästan alla barn gör. Han lär mig uppskatta det på nytt. T.ex. Kan det vara jättespännande att få picknicka i gräset. Det finns en del som är glad att han växer upp med lite mindre. Så han inte tar för givet att det normala är hus, trädgård, saker etc.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men jag tror att ens uppväxt blir grunden, där man hela tiden vill uppåt från. Om du då startar högt måste du ta dig högre. Har svårare att nöja dig med mindre. Jag vill så gärna att han uppskattar det enkla livet. De små sakerna i livet. Jag är en låt gå förälder men pga av min egen personlighet är jag redan ett kontrollfreak. Jag behöver släppa lite på kontrollen själv. Leva lite!

Att organisera o planera får mig att må bra. Även om det är planerat baravaratid. Som i sommar.

Sakta börjar jag tänka på de kommande tre åren. Tills mitt barn börjar förskoleklass. Sen skolplikt. Min tanke är att kunna spendera långa perioder i Spanien. Om nått år måste jag söka nytt jobb. Men vad? Jag har inte bestämt mig hur jag ska vrida min karriär. Funderar på om mitt barn behöver ett eget rum. Om jag ska försöka flytta närmare en skola. Flytta till vad som ska bli vårt hem för många år framöver.

Ett långsiktigt sparmål är 4 storstäder i Asien till min 40-årsdag. Mitt barns 10-årsdag. Funderar på hur det är att resa med barn i olika åldrar. Hur mycket han kommer minnas av olika resor. Funderar på mina egna minnen. På alla resor jag gjort med mina föräldrar. Resan som mest influerat mig var rundresan i Sydamerika som 13-åring. Macchu picchu. Titicacasjön. Min mammas 50-årspresent. Hennes livsdröm. Japan, Asien är en av mina.

Snart får ja återuppleva en lång sommar i mitt paradis. Långa lata dagar med sol, värme, bad och baravaratid. Anledningen till att jag gärna lever lite snålare några månader per år. Att jag älskar att spara pengar.

1 kommentar:

Tuvilda sa...

Vi kom också fram till att det är smartast att tjäna pengar i Sverige och sedan ha semester i Spanien. Hellre det än tvärtom, med tanke på löneläget och priserna. Så jag tycker det låter väldigt härligt att ni kan var i Spanien i längre perioder.

Jag gillar också att planera och kontrollera och just den biten tycker jag att jag släpper mer när jag är i Spanien. Där händer det som händer, folk planerar sällan mer än typ en dag i förväg och ibland blir det ändå inget av för folk drar sig ur. Det är segt när folk drar sig ur men det är ändå skönt på nåt vis. Vi är i en by, där min man är ifrån, och där går man liksom bara hem till kompisarna och säger hej... Här i Sverige måste man planera och boka in flera dagar i förväg, vilket iofs kan ha sina fördelar... jaja..