29 maj 2014

Min 85-åriga inre tant


"Sätt dig i lugn o ro och fundera på dig själv som du skulle vilja vara som 85-åring. Skriv ner det du tänker. Hur ser det ut? Var är du? Vilka människor har du omkring dig? Vilken typ av historier berättar du om ditt liv?..."

När jag var ung flyttade jag till Madrid för att studera modedesign. När jag var ung fick jag mitt första jobb i modebranschen i Barcelona. När jag var ung startade jag ett eget klädmärke. När jag väntade dig drev jag en liten butik i Göteborg. När du var liten...

Samma vecka läser jag två olika böcker som har samma övning: 85-åringen (Lyckofällan av Russ Harris och Meningen med hela skiten av Nina Åkestam.)

"Vad kan du göra idag för att bli den 85-åring du vill vara?"

Min fantasi sätter fart och jag bor i en liten loft lägenhet i Barcelona. Compact living. Jag har inte så mycket saker men desto fler livshistorier. Mitt barn har hört allihopa men barnbarnen tycker det är spännande att titta på alla bilder. Lyssna på historierna om alla resor, människor och vändningarna i mitt liv. Jag lagar mycket mat. Jag har en kreativ hörna där jag målar, syr, gör smycken och skriver. Jag promenerar till saluhallen och tar någonting att dricka på en uteserving i solen och tittar på havet.

Min inre tant som älskar mina 8 år i Spanien. Att jag prioriterar tid med mitt barn under småbarnsåren. Vad kan jag mer göra i livet för att gör min framtida tant nöjd? Fler upplevelser, resor färre prylar. Jag borde nog lämna glammiga branscher och söka mig någonstans där jag förändrar nått för någon. Gör världen lite lite bättre på något sätt. Jag tänker på hur viktigt det är för mig vem jag jobbar med, att jag måste välja min framtida chef med omsorg.

Vad har jag lärt mig att tidigare kapitel av mitt liv? CV = lärdomar.

Varför gör du det du gör? För dig det närmare dit du vill?

Våga mer! Upplev mer! Res mer! Gör mer!

Tankarna snurrar. Men någonting inom mig är nöjdare, gladare. Min 85-åriga tant håller med mig om nuvarande val. Hon ser tillbaka på de där sisådär 35 åren jag jobbade efter småbarnsåren. Det ger perspektiv. Jag har massor med tid för jobb, karriär, entreprenörskap och göra saker jag vill om några år. Efter småbarnsårkapitlet.

PS: Bilden är på Iris Apfel (finns länk till källa på min pinterestsida DesignBella)

Inga kommentarer: