3 aug. 2014

Tack för alla sommarminnen...

Jag känner en sån enorm tacksamhet för den här sommaren, den var precis vad jag behövde. Så många nätter på raken av ostörd sömn, så många lugna enkla bara vara dagar. De där 12h utomhusdagarna som jag längtar efter under vinterhalvåret, dagar som börjar och slutar med strandliv.

Morgonpromenader på stranden för att låta resten av familjen sova, sen fruktfrukost i skuggan på terassen, poolbad o glass, sen salladslunch... Några timmars vila i skuggan innan vi bygger mer sandslott tills solen börjar gå ner, dusch med öppet fönster, gemensam matlagning och stor familjemiddag under natthimlen...

De här enkla livet som jag älskar mest av allt, som varje sommar funderar vi hur vi skulle kunna leva sommarhusliv längre... Jag minns de långa sommarloven när jag studerade i Madrid, skolan började först i mitten på oktober, galet långa underbara sommarlov.

Jag har varit ensam halva veckan, bott tillsammans halva. Vänner för vårt barns skull. Jag har haft massor av egentid, läst sisådär 15 böcker som snurrar ikapp i huvudet. Jag suttit uppe och pratat länge och inte behövt tänka på sömnen, lillen har sovit som en stock hela sommaren. Varit med uppe till sent, levt spanskt liv och vaknat sen, ätit sent. Allt är inte lätt med en 3,5 åring men utan stress, med tillräckligt med sömn så har jag mer tålamod och fnissar lite åt min minitonåring istället för att bli irriterad. Han är stor och liten samtidigt.

Jag har kört bil ensam och sjungit högt o falskt precis som jag brukade göra när jag bodde i Spanien, påväg till jobbet, innan jag blev mamma (och fick ett barn som hatade åka bil). Någonstans där på motorvägen med latinomusik hittade jag tillbaka till hon jag en gång var. Hon som dansade på bardiskar.

En månad utan sociala medier gav mig tillbaka det där jag tappat bort, om att man förlorar inte minnena för att de inte finns på bild. Jag har inte varit så strikt, nån vecka sisådär och sen tog nyfikenheten över och jag har tittat 1ggr om dagen. Men inte publicerat någon själv, inte spenderat tid på Pinterest.

Sakta har dagarna blivit veckor och nu är det bara tre dagar kvar. Tre dagar av bad, lek o stunder av egentid innan nästa ensamma mammaperiod. 5,5 vecka av jobb o lämning/hämtning innan vi åker tillbaka hit. Så jag tänkte försöka hålla kvar sommarkänslorna, undvika höststressen. Låtsas att augusti är maj då vi åkte på helgutflykter och upplevde svensk sommar i minivariant.

Hoppas du har haft en härlig sommar och tack för att du läser mina ord, dela gärna dina tankar med mig i kommentarsfältet. Nästa vecka ska jag försöka sammanfatta sommarens funderingar...
Kram

5 kommentarer:

Sara sa...

Det låter underbart! Minnen och känslor att spara!

Jag...la madrileña, Marina sa...

Sommar? Är det sommar...? ;) Hinner knappt med att andas i ar. Kämpar pa och bygger upp mitt "imperio", hehe. Jag har bara varit vid poolen en halvtimme (!) under hela sommaren! Moi! Alias pepparkakan pa somrarna...

Kramar fran Madrid (och Pyreneerna...;))

Emma sa...

Härligt det later! En san sommar skulle jag också vilja ha!! Kul att du är tillbaka...

Bella sa...

Ja, Sara - så mycket minnen och känslor att spara....

La Madrilena: Ha ha ha... Brun är jag inte, söker skugga som en riktig spanjorska;)

Emma: känner mig utvilad för första gången sen innan jag fick barn, och fylld med tankar och funderingar att dela med mig av.

Anna Malaga sa...

Så kul att du är tillbaka! Jag var också i Spanien, men bara en dryg vecka. Tur att sommaren här har varit nästan lika varm och avslappnande :)